Röplabda: pontot szerzett Bukarestben a Dinamó ellen az Egyesülés
Vissza

Röplabda: pontot szerzett Bukarestben a Dinamó ellen az Egyesülés

Sokkal jobban szerepeltek a főváros szélénél található Dobroeşti-i teremben a Dési Egyesülés röplabdázói, mint a múlt hétvégén a másik fővárosi együttes, az MSC ellen. A férfi A1-osztályú bajnokság 21., utolsó előtti fordulójában a Dinamóval szemben mintha egy egészen más dési csapatot láttunk volna.

ERKEDI CSABA

Marius Dascălu és Szilágyi Tibor edzők legényei mindent megtettek, hogy pontot (esetleg pontokat) érjenek el idegenben, feledtetve szurkolóikkal az MSC elleni kudarcot. Ez valamennyire sikerült is nekik, ugyanis szoros meccsen pontot érően kaptak ki 3:2-re. Ezúttal is rosszul kezdte az Egyesülés a találkozót, elveszítve az első szettet 25–13-ra. A másodikban sokkal jobban játszottak a Szamos mentiek, meg is nyerték 25–23-ra. A harmadik játszmában megint alárendelt szerepet játszott a Kolozs megyei gárda (25–17), majd a következő szettben nagy meglepetésre 15–20-ról fordított, és 25–23-ra nyert. A döntő játszmában már kifáradtak a vendégek, a Dinamó gond nélkül győzött 15–6 arányban. A találkozó 101 percet tartott.

A meccs legjobbja a Bozidar Cuk volt a hazaiaktól (32 pontot szerzett), a Dinamótól Brendan Schmidt 16, Jose Maia Gomez 15 és Alexandru Ionescu 13 ponttal végzett. A Dési Egyesülés legjobbjai: Silviu Suson 15 pont, Mihai Coasă 12 és Mihai Târţa 10.

Március 16-án, szombaton 18 órakor a dési sportcsarnokban megyei rangadót rendeznek, az Egyesülés az újonc Aranyosgyéresi MSC alakulatát fogadja. A hazaiaknak a tét a 6. hely bebiztosítása.

Végeredmény: • Bukaresti Dinamó–Dési Egyesülés 3:2 (13, –23, 17, –23, 6). A többi négy mérkőzést – közte a Nagybányai Ştiinţa Explorări–Kolozsvári Universitatea SK összecsapást – szerdán rendezték.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Borsodi L. László a Székelyföld ...
Tranzíciók – Ismét Székely ...
Kolozsvár-dialógusok 2.0 – ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ