Röplabda: megismételt forgatókönyv
Vissza

Röplabda: megismételt forgatókönyv

A röplabda-bajnokság A1-osztályában mind a férfiaknál, mind a nőknél hétközi fordulót rendeztek, a férfiaknál a 20., a hölgyeknél a 16. játéknapnál tartanak.

(erkedi, póka)

Szinte hihetetlen, ami az utóbbi időben történik a dési röplabdázókkal. Az alapszakasz utolsó öt fordulójában az Egyesülés csak a táblázat első felében levő csapatok ellen szerepelt. Egyiket sem nyerte meg, de kivéve az Arcada elleni találkozót, mindegyiket szoros küzdelemben vesztette el. Így történt ez a szerdai, hétközi 20. menetben is, amikor annak ellenére, hogy nyertek egy pontot Marius Dascălu és Szilágyi Tibor edzők tanítványai végül is elvesztették az összecsapást, ezúttal a Bukaresti MSC ellen. Már a meccs elején jobban indultak a vendégek és 25–18-ra meg is nyerték az első szettett. A másodikban végig szoros volt a harc a pályán, de a Szamos mentiek 25–22-re azonban megugrottak, és akkor még reménykedtek a végső sikerben. A harmadik játszmában, nehezen, de győztek a MSC játékosai, majd újból a désiek voltak jobbak a negyedik menetben. Az aranyszetben megmutatkozott a táblázat 4. helyén levő bukarestiek tapasztalata.

Végeredmény: • Dési Egyesülés–Bukaresti MSC 2:3 (–18, 22, –20, 23, –10).

Désen így történt a Ploieşti-i LMV Tricolorul szembeni találkozón, de előtte a Zilahi MRK ellen is. Már szinte megszokottá válik a helyzet, mintha lemásolnák a forgatókönyvet. Azért jól fogott az a pontocska is, amit az Egyesülés elért szerda este, tudva azt, hogy a táblázaton mind feljebb kerül az utóbbi időben egyre jobban játszó Nagybányai Ştiinţa Explorări, amely már meg is közelítette a désieket. A hétvégi 21. fordulóban február 17-én, szombaton már könnyebb feladat vár a Dési Egyesülésre, Nagybányán a sereghajtó helyi ISK 2. együttese lesz az ellenfele a Lascăr Pană Sportpalotában.

Kolozs megye másik képviselője, a Kolozsvári Universitatea Sportklub a Horia Demian Sportcsarnokban fogadta a bajnoki aspiráns ploieşti-i gárdát a forduló nyitányán. A prahovai gárda kétséget sem hagyott afelől, melyik csapat jobb, simán nyert Kolozsvárott. Răzvan Parpală és Lőtei Rómeó Attila legénységének fővárosi kiszállás következik, szombaton a Bukaresti Dinamó ellen lépnek pályára.

Végeredmény: • Kolozsvári Universitatea Sportklub–Ploieşti-i LMV Tricolorul 0:3 (–20, –19, –16).

A többi eredmény: • Temesvári ESK–Krajovai U MSC 0:3 • Bukaresti Steaua–Galaci Arcada 1:3 • Zilahi MRK–Nagybányai ISK 2. 3:0 • Nagybányai Ştiinţa Explorări–Bukaresti Dinamó 3:1. Az állás: 1. Steaua 53 pont/20 mérkőzés, 2. Ploieşti 52/21, 3. Arcada 46/20, 4. Buk. MSC 41/20, 5. Zilah 40/20, …, 8. DÉS 24/21, …, 10. KOLOZSVÁR 14/20.

A kolozsvári női együttesnek sűrű a heti programja, moldvai „körúttal” és vereségekkel kezdte. A hétközi 16. fordulóban 3:1 (23, 23, –21, 20) arányban kikapott Jászvásárban/Iaşi-ban a helyi Penicilinától, majd csütörtökön Bákóban a 12. játéknapról elhalasztott Bákói Ştiinţa elleni pótlás következett, amelynek 3:0 (17, 19, 16) lett a vége. A 17. fordulóban a Horia Demian Sportcsarnokban szombaton 13 órai kezdettel a Bukaresti MSC-t fogadják a Ciprian Dărnescu és Luminiţa Trombiţaş edzette lányok.

A hétközi forduló többi eredménye: • Bukaresti Dinamó–Balázsfalvi Volei Alba 0:3 • Bákói Ştiinţa–Marosvásárhelyi Medicina ESK 3:0 • Târgoviştei MSC–Temesvári Agroland 1:3 • Bukaresti MSC–Lugosi MSC 3:1. A sorrend: 1. Buk. MSC 45 pont, 2. Balázsfalva 42, 3. Bákó 35, …, 8. KOLOZSVÁR 11.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Elindul Barcelona polgármesteri ...
Tokióban mutatják be először Pálfi ...
Mobilalkalmazással segítik a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ