Röplabda: megismételt forgatókönyv
Vissza

Röplabda: megismételt forgatókönyv

A röplabda-bajnokság A1-osztályában mind a férfiaknál, mind a nőknél hétközi fordulót rendeztek, a férfiaknál a 20., a hölgyeknél a 16. játéknapnál tartanak.

(erkedi, póka)

Szinte hihetetlen, ami az utóbbi időben történik a dési röplabdázókkal. Az alapszakasz utolsó öt fordulójában az Egyesülés csak a táblázat első felében levő csapatok ellen szerepelt. Egyiket sem nyerte meg, de kivéve az Arcada elleni találkozót, mindegyiket szoros küzdelemben vesztette el. Így történt ez a szerdai, hétközi 20. menetben is, amikor annak ellenére, hogy nyertek egy pontot Marius Dascălu és Szilágyi Tibor edzők tanítványai végül is elvesztették az összecsapást, ezúttal a Bukaresti MSC ellen. Már a meccs elején jobban indultak a vendégek és 25–18-ra meg is nyerték az első szettett. A másodikban végig szoros volt a harc a pályán, de a Szamos mentiek 25–22-re azonban megugrottak, és akkor még reménykedtek a végső sikerben. A harmadik játszmában, nehezen, de győztek a MSC játékosai, majd újból a désiek voltak jobbak a negyedik menetben. Az aranyszetben megmutatkozott a táblázat 4. helyén levő bukarestiek tapasztalata.

Végeredmény: • Dési Egyesülés–Bukaresti MSC 2:3 (–18, 22, –20, 23, –10).

Désen így történt a Ploieşti-i LMV Tricolorul szembeni találkozón, de előtte a Zilahi MRK ellen is. Már szinte megszokottá válik a helyzet, mintha lemásolnák a forgatókönyvet. Azért jól fogott az a pontocska is, amit az Egyesülés elért szerda este, tudva azt, hogy a táblázaton mind feljebb kerül az utóbbi időben egyre jobban játszó Nagybányai Ştiinţa Explorări, amely már meg is közelítette a désieket. A hétvégi 21. fordulóban február 17-én, szombaton már könnyebb feladat vár a Dési Egyesülésre, Nagybányán a sereghajtó helyi ISK 2. együttese lesz az ellenfele a Lascăr Pană Sportpalotában.

Kolozs megye másik képviselője, a Kolozsvári Universitatea Sportklub a Horia Demian Sportcsarnokban fogadta a bajnoki aspiráns ploieşti-i gárdát a forduló nyitányán. A prahovai gárda kétséget sem hagyott afelől, melyik csapat jobb, simán nyert Kolozsvárott. Răzvan Parpală és Lőtei Rómeó Attila legénységének fővárosi kiszállás következik, szombaton a Bukaresti Dinamó ellen lépnek pályára.

Végeredmény: • Kolozsvári Universitatea Sportklub–Ploieşti-i LMV Tricolorul 0:3 (–20, –19, –16).

A többi eredmény: • Temesvári ESK–Krajovai U MSC 0:3 • Bukaresti Steaua–Galaci Arcada 1:3 • Zilahi MRK–Nagybányai ISK 2. 3:0 • Nagybányai Ştiinţa Explorări–Bukaresti Dinamó 3:1. Az állás: 1. Steaua 53 pont/20 mérkőzés, 2. Ploieşti 52/21, 3. Arcada 46/20, 4. Buk. MSC 41/20, 5. Zilah 40/20, …, 8. DÉS 24/21, …, 10. KOLOZSVÁR 14/20.

A kolozsvári női együttesnek sűrű a heti programja, moldvai „körúttal” és vereségekkel kezdte. A hétközi 16. fordulóban 3:1 (23, 23, –21, 20) arányban kikapott Jászvásárban/Iaşi-ban a helyi Penicilinától, majd csütörtökön Bákóban a 12. játéknapról elhalasztott Bákói Ştiinţa elleni pótlás következett, amelynek 3:0 (17, 19, 16) lett a vége. A 17. fordulóban a Horia Demian Sportcsarnokban szombaton 13 órai kezdettel a Bukaresti MSC-t fogadják a Ciprian Dărnescu és Luminiţa Trombiţaş edzette lányok.

A hétközi forduló többi eredménye: • Bukaresti Dinamó–Balázsfalvi Volei Alba 0:3 • Bákói Ştiinţa–Marosvásárhelyi Medicina ESK 3:0 • Târgoviştei MSC–Temesvári Agroland 1:3 • Bukaresti MSC–Lugosi MSC 3:1. A sorrend: 1. Buk. MSC 45 pont, 2. Balázsfalva 42, 3. Bákó 35, …, 8. KOLOZSVÁR 11.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Az Europol új egységet hoz létre a ...
Újraindult az erkölcsi bizonyítvány ...
Pályázatot hirdetett könyvkiadásra a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ