Röplabda: megbotlott Zilah a Steaua otthonában
Vissza

Röplabda: megbotlott Zilah a Steaua otthonában

Kezdenek nyugtalankodni a Zilahi MRK férfi röplabdázói, nem is olyan régen még kilenc pont előnye volt a szilágysági csapatnak, jelenleg csupán néhány pontocska választja el őket az üldözőktől. A férfi A1-osztályú bajnokság hétközi, 21. fordulójában is kikaptak, méghozzá olyan ellenféltől, amely ebben az évadban nem talál magára, a Bukaresti Steaua gárdájától.

(erkedi, póka)

A katonaegyüttes 124 perc alatt 3:1 (22, 19, –22, 23) arányban győzött egy olyan zilahi alakulattal szemben, amely (a harmadik játszmát leszámítva) mintha elfelejtett volna játszani. Igaz, a házassága folytán szamosújvári örmény gyökerekkel rendelkező Bogdan Tănase edző (egyébként magyar szövetségi kapitány) tanítványainak már a körmére égett a gyertya, ugyanis a 6. hely bebiztosítása forgott kockán, ezért a bukarestiek mindent beleadtak a harcba, és végül el is érték céljukat. A Meszes aljiak kissé könnyelműen vették az összecsapást, tudva azt, a piros-kékek már nem komoly ellenfelek. Ez a gondolat a végzetet  jelentette a vendégeknek, akik nagyon  kell hajtsanak, hogy a rájátszásban tartsák előnyüket. A hétvégi fordulóban a zilahiak szabadnaposok.

Mindössze 74 perc alatt papírforma vereséget szenvedett a Kolozsvári Universitatea Sportklub együttese Nagybányán a Ştiinţa Explorări elleni találkozón. A találkozó a máramarosiak 3:0 (22, 15, 30) arányú sikerét hozta. A Dési Egyesülés pontot érő idegenbeli vereségéről (2:3 a Bukaresti Dinamóval) már beszámoltunk.

További eredmény: • Bukaresti MSC–Galaci Arcada 0:3. A Krajovai U MSC és az Aranyosgyéresi MSC szabadnapos volt. Az állás: 1. Zilah 47 pont/19 mérkőzés, 2. Krajova 43/18 (47:16), 3. Arcada 42/18 (48:18), 4. Dinamó 34/18, 5. Buk. MSC 32/18, 6. Steaua 29/19, 7. DÉS 25/18, , …, 9. ARANYOSGYÉRES 14/18, 10. KOLOZSVÁR 7/18.

Az alapszakasz utolsó, 22. fordulójában Désen Kolozs megyei rangadót rendeznek, az Egyesülés szombaton 18 órakor az Aranyosgyéresi MSC-t fogadja. A kolozsvári Horia Demian Sportcsarnok szombaton két röplabdamérkőzésnek is otthont ad: a nőknél 14 órakor az alapszakasz 18., utolsó fordulójában az U NTT Data a Bákói Ştiinţát fogadja, míg a férfiaknál az Universitatea SK ellenfele a Bukaresti MSC lesz 17 órai kezdettel.

 


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Kolozsvár-dialógusok 2.0 – ...
Kiesett az U-BT, lemondott Mihai ...
Oltean Csongor: „Az EU rendezheti az ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ