Romlott ételek a tengerparton
Vissza

Romlott ételek a tengerparton

Az élelmiszerbiztonsági ellenőrök 62 ezer lejre bírságolták a Fekete-tenger mentén található közélelmezési cégeket, és 193 kilogramm élelmiszer forgalmazását állították le azt követően, hogy augusztus 7–10. között ellenőrzéseket végeztek.

Mint az Országos Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Hatóság (ANSVSA) mai közleményéből kiderül, 12 vendéglőt, három gyorséttermet, három büfét, két lakókocsis kereskedelmi egységet, két bisztrót, két utcai standot, két élelmiszerüzletet, egy cukrászlabort és egy cukrászdát bírságoltak meg az élelmiszerbiztonsági és állategészségügyi jogszabályok be nem tartása miatt.

A hivatalos tájékoztatás szerint ugyanakkor 193 kilogramm, emberi fogyasztásra nem alkalmas élelmiszer értékesítését állították le, és irányították át egy céghez, ahol megsemmisítik.

Az élelmiszerbiztonsági és állategészségügyi ellenőrök Năvodari, Mamaia, Eforie, Costineşti és Mangalia városában összesen 98 egységet vettek górcső alá.

Az ellenőrzések során találtak olyan egységeket, amelyek úgy értékesítettek élelmiszeripari termékeket, hogy nem rendelkeztek az állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági hatóság engedélyével, vagy a feldolgozás, tárolás és értékesítés során nem tartották be az állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági előírásokat, vagy az eladásra kínált élelmiszerek címkéje nem volt megfelelő.

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Méltatlankodik Klemm az offshore ...
Nem tülekednek a jelöltek Kövesi ...
Pénteki bánat

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ