Románia kiesés szélén a röplabda Eb-n
Vissza

Románia kiesés szélén a röplabda Eb-n

Nem nagyon dicsekedhet a belga–holland–szlovén–francia közös rendezésű férfi röplabda Európa-bajnokságon Dănuţ Pascu szövetségi kapitány legénysége, Románia válogatottja, amely 24 év kihagyás után jutott ki a kontinensviadalra: eddig mindegyik mérkőzését elvesztette.

ERKEDI CSABA

Ha a franciáktól és a bolgároktól elszenvedett 3:0-s vereség és az olaszok elleni 1:3-as találkozó várható volt, a görögök elleni 3:1 (–23, 24, 25, 21) arányú kisiklás már kellemetlen meglepetésnek számít. A piros-sárga-kékek sehogy sem találnak magukra Montpellier városában.

Teljesen felújított gárda képviseli Romániát az Eb-n. Egyedül a dési származású és a német bajnokságban is megfordult Andrei Spânu rendelkezik valamelyes tapasztalattal, a keret többi tagja nemzetközi szinten elmarad a várakozástól. A kontinensvetélkedőn szereplő román válogatottban egyébként két dési röplabdázó is helyet kapott, Vlad Alexandru Kantor és Silviu Suson, utóbbi ezen a nyáron távozott az Egyesüléstől a Krajovai U MSC alakulatához.

A csoport utolsó találkozóján a román válogatott a szintén pont nélkül álló Portugáliával mérkőzik, de gyakorlatilag már csak matematikai esélye van a nyolcaddöntőbe jutásra.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

„Mindenki hagyja békén a másikat”
A rendőrség megbüntette Ludovic Orban ...
Előrejelzés: Esőzések, viharok. Hol és ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ