Labdarúgó Román Kupa: diadalt aratott a Sepsi OSK
Vissza

Labdarúgó Román Kupa: diadalt aratott a Sepsi OSK

A labdarúgó Román Kupa döntőjét első alkalommal hódította el a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, amely 8128 néző előtt 2–1 (2–0) arányban megverte a Voluntari-i FC-t a fővárosi Rapid-Giuleşti Stadionban.

A találkozót a krajovai Sebastian Colţescu vezette, egyik megfigyelője a bukaresti Irina Mîrţ volt.

Az olasz Cristiano Bergodi edzette Sepsi OSK megérdemelten nyert Marius Ştefănescu szépségdíjas góljaival, az Ilfov megyei gárda az utolsó hosszabbításpercben öngóllal szépített.

Mindkét csapat a második kupadöntőjét játszotta, a 2010-ben alapított Voluntari-i FC 2017-ben megnyerte a trófeát, az egy évvel később létrehozott Sepsi OSK két évvel ezelőtt elvesztette az FCSB elleni döntőt.

Andres Dumitrescu Marius Ştefănescuhoz továbbította labdát a 22. percben, a fiatal csatár pedig éles szögből lőtt gólt (1–0). Tizenhat perc múlva Ştefănescu 30 méteres bombája ismét utat talált Mihai Popa kapujába (2–0). A Liviu Ciobotariu irányította Voluntari-i FC becsületgólját Niczuly Roland és Dumitrescu hozta össze, a csereként beállt George Merloi lövésénél a kapus a hárításnál a védőjét találta el a 95. perc.

A bajnoki rájátszás alsóházának nyertese, a Sepsi OSK így sorozatban másodszor a Konferencia Liga selejtezőjében indulhat. Az utolsó kiadó nemzetközi kupahelyért a Krajovai Universitatea a Botoşani-i FC-t fogadja majd.

A találkozón a Fülöp testvérek ellentétes táborban játszottak, István a Sepsi OSK-nál, Loránd a Voluntari-nál. A következő idény első mérkőzést, a Szuperkupáért kiírt összecsapást a bajnok Kolozsvári CFR 1907 a kupagyőztes Sepsi OSK vívja.

Eredmény, Román Kupa, döntő: • Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–Voluntari-i FC 2–1 (gól: Marius Ştefănescu 2 – 22. és 38. perc, illetve Andres Dumitrescu – 95. perc, öngól).

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Esők is viharok váltják a kánikulát
A Fellegvár is a kolozsvári turisztikai ...
Nem tervez lemondani Ferenc pápa

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ