Román–izraeli kormányülés lesz novemberben
Vissza

Román–izraeli kormányülés lesz novemberben

Izrael bukaresti nagykövetsége hétfőn megerősítette a Mediafaxnak: valóban közös kormányülésre készül Izrael és Románia. A találkozóra november elején kerülhet sor, az izraeli küldöttséget Benjamin Netanyahu miniszterelnök vezeti majd.

A közös kormányülésen várhatóan a kétoldalú kapcsolatokról, az Európai Unióval ápolt viszonyról és a román–izraeli együttműködésről esik szó. “Ami Románia nagykövetségének Tel Avivból Jeruzsálembe való költöztetését illeti, ez a téma továbbra is nyitott, akárcsak a többi állammal is” – áll a nagykövetség levelében.

Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke vasárnap este az Antena 3-nak adott televíziós interjúban közölte, hogy ősszel közös kormányülésre kerül majd sor. Először augusztusra időzítették a találkozót, de végül elhalasztották azt.

Viorica Dăncilă miniszterelök idén április 25-én találkozott Benjamin Netanyahu kormányfővel Izraelben tett hivatalos látogatásán. Ekkor Netanyahu üdvözölte, hogy Románia kormánya felvetette izraeli nagykövetsége Jeruzsálembe való költöztetésének ötletét.

 


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Boc válasza: magyar felirat a ...
Kétszáz alkotást neveztek az 5. Magyar ...
A halhatatlan cirokseprű

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • A vádlottak padján
  • VIDEÓK - Magánház égett le Szászfenesen
  • A diplomátlan elit
  • Megnövelték a gyermekpénzt az RMDSZ ...
  • Szülő numeró 3