Román–izraeli kormányülés lesz novemberben
Vissza

Román–izraeli kormányülés lesz novemberben

Izrael bukaresti nagykövetsége hétfőn megerősítette a Mediafaxnak: valóban közös kormányülésre készül Izrael és Románia. A találkozóra november elején kerülhet sor, az izraeli küldöttséget Benjamin Netanyahu miniszterelnök vezeti majd.

A közös kormányülésen várhatóan a kétoldalú kapcsolatokról, az Európai Unióval ápolt viszonyról és a román–izraeli együttműködésről esik szó. “Ami Románia nagykövetségének Tel Avivból Jeruzsálembe való költöztetését illeti, ez a téma továbbra is nyitott, akárcsak a többi állammal is” – áll a nagykövetség levelében.

Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke vasárnap este az Antena 3-nak adott televíziós interjúban közölte, hogy ősszel közös kormányülésre kerül majd sor. Először augusztusra időzítették a találkozót, de végül elhalasztották azt.

Viorica Dăncilă miniszterelök idén április 25-én találkozott Benjamin Netanyahu kormányfővel Izraelben tett hivatalos látogatásán. Ekkor Netanyahu üdvözölte, hogy Románia kormánya felvetette izraeli nagykövetsége Jeruzsálembe való költöztetésének ötletét.

 


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Dana Gârbovant jelölik igazságügyi ...
Külügyminiszteri nyilatkozat a ...
Kávéházakról, törzsasztalokról, ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Haáz Sándor: A Kolozsvári Magyar Napok ...
  • Búcsú Rónai Istvántól
  • VIDEÓ - A Szentegyházi ...
  • Felavatták Dávid Ferencnek, az ...
  • Hangulatképek a Kós Károly ...