Rófusz Ferenc legújabb animációját a Duna tévécsatornán mutatják be
Vissza

Rófusz Ferenc legújabb animációját a Duna tévécsatornán mutatják be

Várhatóan karácsony körül mutatják be Rófusz Ferenc Oscar-díjas rajzfilmrendező Utolsó vacsora című legújabb animációját a Duna tévécsatornán – hangzott el az M1 aktuális csatorna adásában.

Rófusz Ferenc negyven évig dédelgette filmje megvalósítását, amely Az utolsó vacsora című Leonardo-festményt eleveníti meg. A Kossuth-díjas rendező szerint megérte ez a várakozás. „Szerencsére nem engedték meg annak idején, hogy elkészüljön ez a film, mert biztos, hogy nem tudtuk volna ilyen minőségben elkészíteni” – hangsúlyozta Rófusz Ferenc, aki idén ötven éve kezdte meg pályafutását a Pannónia Filmstúdiónál. 

Kiemelte, hogy ma már élhettek a modern technika adta új lehetőségekkel. A 10 perces alkotás vegyes technikával készült: 2D és 3D animációval, valamint élőszereplővel. Az élőfilmes részt Rudolf Péterrel vették fel. A negyven évvel ezelőtti eredeti storyboardon és a Bibliából átvett monológon semmit nem változtattak.

Mint mondta, a film három év alatt készült el sziszifuszi munkában a Magyar Média Mecenatúra támogatásával.

A 2002-ben Magyarországra visszatért rendező elmondta, hogy külföldi kalandozásai során egyetlen egyedi filmet nem gyártott. „Úgy éreztem mindig, hogy amit én itt Magyarországon találtam ki, azt én itt szeretném megcsinálni” – hangsúlyozta.

 


KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Oltean Csongor: Románia nem tartja ...
Borboly Csabát is megbírságolta a ...
Nézőpontok

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ