Robbantássorozat Sri Lankán: Szuperbiztonságos katonai bázisra szállítottak nyolc romániai gyereket
Vissza

Robbantássorozat Sri Lankán: Szuperbiztonságos katonai bázisra szállítottak nyolc romániai gyereket

Colombo külvárosában, egy katonai bázisnál helyezték biztonságba azt a nyolc romániai gyermeket, akik a merényletek idején Srí Lanka legnagyobb városában tartózkodtak - közölte vasárnap Teodor Meleşcanu külügyminiszter.

Meleşcanu a Digi 24 televíziócsatornának számolt be arról, hogy telefonon felvette a kapcsolatot a Colombóban élő vagy ott nyaraló román állampolgárok egy részével, akik közölték, hogy nem esett bántódásuk a támadások során. Egy nyolcfős gyerekcsoport is Colombóban van egy kísérővel, érdekükben a román külügy a helyi hatóságok segítségét kérte, akik egy rendkívül szigorú biztonsági körülmények között őrzött katonai bázisra szállították a gyerekeket.

A külügyminiszter arra kérte a Colombóban tartózkodó román állampolgárokat, hogy vegyék fel a kapcsolatot Románia konzulátusával, és mielőbb térjenek haza.

Klaus Iohannis államfő és a külügyminisztérium is elítélte a Srí Lankán történt véres merényleteket. 

„Határozottan elítélem a szörnyű támadásokat, amelyeket ártatlan Srí Lanka-i emberek ellen intéztek húsvét vasárnapján. Részvétem minden szenvedőnek. Meg kell védelmeznünk a hit és a vallás szabadságát' - írta a Twitterre az államfő. 
 

EZ ÉRDEKELHETI
KÜLPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Októbertől újraindul az Iskola ...
Kolozs megye: 25 diák és 12 pedagógus ...
Húsz guggolásért „egészségjegy” váltható

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ