Robbanás történt egy kolozsvári tömbházban
Vissza

Robbanás történt egy kolozsvári tömbházban

Robbanás történt kedd hajnalban egy kolozsvári tömbházlakásban, amely öt személy sérülését eredményezte. A katasztrófavédelmi hivatal tájékoztatása szerint egy Szamosfalvi/Aurel Vlaicu úti tömbház lakrészének gázkazánja robbant fel, a detonációt nem követte tűz.

A szerencsétlen baleset nyomán egy 80 éves férfit, egy 78, illetve egy 35 éves nőt, valamint egy 1 év körüli gyereket kórházba szállítottak. Utólag még egy férfi kórházi ellátásra szorult.

Az előzetes, felületi sérülésekről szóló hírekkel ellentétben idős férfi arca és légútja égett meg, őt a megyei kórház intenzív osztályán kezelik, állapota kritikus. A kórház képviselői szerint az idős nő is égési sérüléseket szenvedett a teste 20 százalékán, őt a plasztikai sebészeti részlegre utalták be. „Az állapotuk alakulása függvényében döntenek az esetleges sebészeti beavatkozásokról” – mondták a kórház képviselői.   

A robbanás megrongálta az érintett lakrészt, és a felsőbb emeleti lakásokban is kisebb kárt okozott. Az első vizsgálatok szerint a tömbház mellett parkoló öt járművet is megrongálták a robbanásból aláhulló törmelékek. A detonáció okát szakemberekből álló bizottság fogja megállapítani

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Újabb bölcsődéket építenek
Évadújranéző Nemzetközi Találkozások ...
Elvetették a parlamenti képviselők ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ