RMDSZ: nem támogatjuk a kormányt, így Meleșcanut sem
Vissza

RMDSZ: nem támogatjuk a kormányt, így Meleșcanut sem

Az RMDSZ nem támogatja Teodor Meleșcanu kinevezését a szenátus élére. „Érthetően megmondtuk, nem támogatjuk a jelenlegi kormányt, s megszavazzuk a bizalmatlansági indítványt. Tehát a PSD jelöltjét, Teodor Meleșcanut sem támogatjuk” – nyilatkozta kedden Cseke Attila frakcióvezető.

Mint fogalmazott, a szövetség szerint a jelenlegi kormányzati válságra az egyetlen megoldás a jelenlegi kabinet távozása vagy leváltása, és egy más politikai megoldás kell a kormányzásra.

Rámutatott: alig hétfőn üresedett meg a szenátus elnöki széke, így az RMDSZ még várja, hogy milyen jelöltek lesznek a tisztségre.

„Azt követően lesz hivatalos támogatás, hogy láttuk az ellenzéki pártok jelöltjeit” – mondta Cseke Attila.

Mint ismeretes, a kormányzó Szociáldemokrata Párt (PSD) szenátusi frakciója hétfőn úgy döntött, hogy az ALDE-s Teodor Meleșcanu ex-külügyminisztert jelöli házelnöknek. Viorica Dăncilă kormányfő és PSD-elnök azzal érvelt, hogy az elnöki szék az ALDE-t illeti meg, a PSD pedig ezt tiszteletben akarja tartani. Ennek ellenére végül a plénum nem szavazott.

Călin Popescu Tăriceanu, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) úgy nyilatkozott, vasárnap este tárgyalt Teodor Meleșcanuval, ám párttársa semmit nem mondott arról, hogy a PSD őt jelölné a szenátus elnöki tisztségére. Tăriceanu a kialakult fura helyzet miatt kedd délelőtt sürgősen összehívta az általa vezetett alakulat vezetőit a párt székházába, a beszélgetésen politikai források szerint az is szóba kerül, hogy az ALDE-ben többen is elégedetlenségüknek adtak hangot az elmúlt időszakban amiatt, hogy az alakulat szövetséget kötött a Victor Ponta által vezetett Pro Romániával.

EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Tiltakoznak az 5G hálózat bevezetése ...
Lucian Boia díjának súlya
Kolozsvári civileket toboroznak a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • A Híd-utcai kaputorony újabb részlete ...
  • RMDSZ 30 – ünnepi rendezvény ...
  • Kislányművész és gyerekkönyvek: ne ...
  • Nincs harag
  • Untold? Helyi népszavazást!