RMDSZ-es alpolgármester Bánffyhunyadon és Désen is
Vissza

RMDSZ-es alpolgármester Bánffyhunyadon és Désen is

Több Kolozs megyei községben és városban az elmúlt napokban alakult meg a helyi önkormányzati testület.

Zsuk községben újraválasztották az RMDSZ-es Cocosi Mihályt az alpolgármesteri tisztségbe, Bonchidán és Magyarszováton pedig szintén a volt RMDSZ-es alpolgármesterek, Grúz István, illetve Nagy István újráznak. Magyarkapuson nem sikerült megőriznie az RMDSZ-nek a tisztséget. Tordaszentlászló községben nem csak a polgármester, hanem az alpolgármester is RMDSZ színekben nyert mandátumot, a tisztségre Tamás Gebe Liviut választották. 

Bánffyhunyadon pénteken került sor a tanács alakuló ülésére, az elkövetkező négy évben is az RMDSZ jelöltje, Buzás Mária marad az alpolgármester.  RMDSZ-siker Désen: Kovrig Annamária a város alpolgármestere.

Ugyancsak pénteken tartotta alakuló ülését a szamosújvári tanács. Rotár Izabella, az RMDSZ helyi elnöke lapunknak elmondta: RMDSZ-es alpolgármester ez alkalommal sem lesz a testületben, viszont a három tanácsos négy szakbizottságban is képviselheti a közösséget, ez egy bizottsági tagsággal több mint korábban. Ő maga tagja a jogi és a kulturális bizottságnak, ez utóbbinak az elnöke is, Molnár Tibor az urbanisztika, Balázs Bécsi Katalin pedig a gazdasági bizottság tagja.

Az RMDSZ Szamosújváron a Nemzeti Liberális Párt (PNL) alpolgármester-jelöltjét támogatta. Az előzetes tárgyalásokon a liberálisok a támogatásért cserébe arról biztosították az RMDSZ-t, hogy támogatni fogják a szamosújvári magyar civil szervezetek, egyházak, oktatási intézmények projektjeit, semmilyen sértő, vagy a közösségre nézve hátrányos kezdeményezésekkel nem állnak elő.

A szamosujvári magyar közösség az elmúlt 30 évben még soha annyi támogatást nem kapott mint 2016-2020 között, mondta Rotár Izabella, az RMDSZ helyi vezetője szerint azon lesznek, hogy az elkövetkező négy évben se legyen visszalépés ezen a téren.

,

 


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Hétfőikép – Sofonisba: ...
Kinevezések és ami mögöttük van
Ablakok, képernyők, drótok: 230 zsák ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ