Retyezát-hegység: súlyos állapotban egy bukaresti turista
Vissza

Retyezát-hegység: súlyos állapotban egy bukaresti turista

Csütörtök este a Retyezát-hegységben megbotlott és nekiesett egy sziklának egy negyvenkilenc éves bukaresti turista, aki fejsérülést szenvedett. A hegyimentők elsősegélyben részesítették, és elszállították a mentőautóig.

Ovidiu Bodean, a Hunyad megyei hegyimentőszolgálat vezetője elmondta, a turista egy hosszú túrán vett részt, olyan ösvényen, amelyet sziklák öveznek, megbotlott, és beleverte a fejét egy sziklába.

„A turista egy csoporttal ment a Bukura-tótól a Zănoaga-tóhoz, megbotlott, és koponyasérülést szenvedett, a koponya elülső és oldalsó részén, a jobb szeme környékén. A Zănoaga-menti hegyimentők teljesítettek ott szolgálatot, ők nyújtottak neki elsősegélyt, majd átvette az ügyeletes egység, akik a Gura Zlata menedékházhoz szállították. Ezalatt Vajdahunyadról elindult egy ötfős egység, és átvette a sérültet” – részletezte a történteket Bodean.

Elmondása szerint a sérült hosszabb ideig volt önkívületi állapotban.

„Hosszú percekig önkívületi állapotban volt. Úgy döntöttünk, hogy el kell szállítani, és meg kell vizsgálnia egy szakorvosnak” – közölte Ovidiu Bodean.

A műveletben összesen nyolc hegyimentő vett részt.

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Tavaszi szél vizet áraszt – ...
Üzent az ENSZ az anyanyelv nemzetközi ...
Dél-tiroli és székely együttműködés

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • A vádlottak padján
  • VIDEÓK - Magánház égett le Szászfenesen
  • Szülő numeró 3
  • VIDEÓ – Tűz pusztított egy ...
  • Testnek-léleknek kényeztetés: wellness ...