Részvételi költségvetés: elindult a végső szavazás
A Kaszinó épületében szavazhatnak az internet-hozzáféréssel nem rendelkezők
A Kaszinó épületében szavazhatnak az internet-hozzáféréssel nem rendelkezők
Vissza

Részvételi költségvetés: elindult a végső szavazás

A Kolozsvári Polgármesteri Hivatal hitelesítette az első romániai online részvételi költségvetési eljárás keretében megszavazott 30 projektet. Ezt követően elkezdődött a végső szavazás, ami november 19-ig tart. A szavazás csakis on line történhet, a szavazás érdekében az érdeklődőknek létre kell hozniuk egy felhasználófiókot a www.bugetareparticipativă.ro platformon.

Eddig közel 11.500 aktív felhasználófiókot hoztak létre, ahonnan 29 ezernél több szavazat érkezett a kiválasztható projektekre.  A Kolozsvári Polgármesteri Hivatal a sétatéri Kaszinó épületében működtet egy központot, ahol hétköznapokon 13-17 óra között november 19-ig bárki szavazhat, ha otthon nincs internetkapcsolata, vagy nem ismeri ki magát a digitális világban. A végső szavazáskor minden szakterületről csak egyetlen projektre lehet szavazni. A végső szavazási szakasz lezárása után november 27-én teszik közzé azokat a nyertes projekteket, amelyeket a Kolozsvári Polgármesteri hivatal 2018-ban életbe fog ültetni.

Kezdetben 338 projektet nyújtottak be, amelyek közül 126-ot fogadtak el a műszaki és jogi elemzés után. A legnagyobb érdeklődést az oktatási és kulturális infrastruktúra szakterületen jegyezték: 6.869 szavazat érkezett (a szavazatok 23,57%-a). A sétányokra, járdákra, gyalogos övezetre vonatkozólag 4574 szavazatot (15,7%), a közlekedésre 4.367 (15%), a zöldövezetekre és játszóterekre 4643 (15.93%), a közterek kialakítására 4562 (15.65%), a digitális városképre 4123 (14,15%) szavazat érkezett.

 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Európai Filmdíjak – Öt díjat ...
Győztek a kolozsvári fiúk! Megnyerte az ...
Pedro Almodóvar legújabb filmjét ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ