Rendőrségi hírek
Vissza

Rendőrségi hírek

ETIL-ALKOHOLLAL VOLT DUGIG AZ AUTÓ

Kétezer liter, a törvény által előírt dokumentumok nélkül, azaz illegálisan szállított etil-alkoholt foglalt le a dési rendőrség két máramarosi férfitól. A Kolozs Megyei Rendőrség tegnapi tájékoztatása szerint a szállítmányra június 29-én este fél 10 körül csaptak le a dési rendőrök, a kolozsvári Korrupcióellenes Igazgatóság (DGA) operatív irodájának információi alapján. A bizonyítékok alapján az autóban lévő két – 47 és 52 éves – személyt 24 órás őrizetbe vették, másnap a bíróság 30 napos előzetes letartóztatásba helyezte őket. A törvény 40 literben szabja meg azt a határt, ameddig az etil-alkohol birtoklása (nem kereskedelmi célból) megengedett.

 

REPÜLŐBŐL A RÁCS MÖGÉ

Nemzetközi elfogatási parancsot teljesítettek a kolozsvári rendőrök július 1-jén, amikor is a Kolozsvári Nemzetközi Repülőtérről vettek át egy keresett személyt – a tájékoztatás nem tér ki arra, hogy az illető akkor érkezett, vagy akkor próbálta elhagyni az országot. A 31 éves Piatra Neamţ-i férfit a német hatóságok keresték, embercsempészet, proxenetizmus és szabadságtól való megfosztás miatt. A kolozsvári rendőrök előbb 24 órás őrizetbe vették, majd a bírók 15 napos előzetes letartóztatásba helyezték. Az ügyben elkezdődött a kiadatási eljárás.

 

BALESET ÖT SÉRÜLTTEL

Öt személy sérült meg és több autó is megrongálódott abban a balesetben, amely vasárnap délután kevéssel fél 4 előtt történt a Honvéd/Dorobanţilor utcában. A rendőrség szerint a fenti időpontban egy 57 éves kolozsvári férfi az első sávon haladva balra akart kanyarodni autójával, a Ioan Alexandru utcába, ám közben ütközött a vele azonos irányban, a második sávon haladó autóval. Ez utóbbit egy 19 éves kolozsvári fiatal vezette; az ütközés következtében mindkét autó áttért a másik menetirányba, és nekiütközött három parkoló kocsinak és egy villanyoszlopnak. A balesetben a második sávon haladó autó sofőrje és 4 utasa – 14 és 21 év közöttiek – kisebb sérüléseket szenvedett, az anyagi kárt mintegy 30 ezer lejre becsülik. A rendőrség vizsgálja a baleset pontos körülményeit.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Továbbra is Cioloș az elnök
Európai Filmdíjak – A kedvenc a ...
Acapulco, a kövek városa

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ