Rendhagyó szavalóverseny Désen
Vissza

Rendhagyó szavalóverseny Désen

Tizenkilencedik alkalommal szervezte meg a Dési Kádár József Kulturegyesület a Petőfi Sándor Szavalóversenyt november 18-án, amelyre Szamosújvár, Bálványosváralja, Vice és Dés iskoláiból érkeztek szavalók.

Székely Boglárka

Az idei rendezvény a vers szeretetéről, a közösségépítésről és a szórványtelepülések közti kapcsolatok erősítéséről szólt, és a Kolozs Megyei Tanács, a Communitas Alapítvány, a Dési Polgármesteri Hivatal és a Dési Református Egyházközség támogatásával, a szervezők és az önkéntesek segítségével valósult meg. Az Andrei Mureșanu Főgimnázium dísztermében az ünnepélyes megnyitón Czirmai Júlia tanítónő köszöntött mindenkit. Ezt követte a verseny, amelyen 61 tanuló mérte össze tudását, kötelező és szabadon választott verseket szavalva. A díjátadó gálát a díjazottak szavalata és Bertóti Johanna dramaturg verses-zenés összeállítása zárta.

Az 1-4. osztályosok és 5-8.osztályosok kategóriájának helyezettei  a következők voltak. 1. osztály: I. Szatmári Olivér László és Vass Eszter Nóra (Bálványosváralja), II. Purcar Jóel (Dés), III. Sükösd Sándor (Szamosújvár) és Vass Jakab (Bálványosváralja), dicséret: Orbán Loránd és Silai Bence (Vice). Napsugár díjat kapott Gózner Károly (Dés), Sabadîș Eduard Daniel (Dés), Timár Noémi (Bálványosváralja), és dicséretet Orbán Loránd és Silai Bence (Vice). 2. osztály: I. Dankó Alpár és Pop Sebastian (Vice), II. Dani Erzsébet és Nagy Angéla (Vice). 3. osztály: I. Szilágyi Tímea (Dés), II. Horváth Orsolya Imola (Dés), III. Réti Blanka és Pop Krisztina (Szamosújvár). 4. osztály: I. Szabó István (Dés), II. Szőllősi Szilárd (Vice), III. Máthé Loránd Fábián (Vice). Napsugár díjat kapott Gergely Melánia (Bálványosváralja) és dicséretet: Silai Kálmán (Vice), Márton Erzsébet, Maluczán Norbert és Vass Márton (Bálványosváralja).

5-6. osztály: I. László Ildikó (Bálványosváralja), II. Szilágyi Amália (Dés), III. Bálint Stefánia (Bálványosváralja). Dicséretet kapott Tasnádi Tímea Stefánia (Szamosújvár), Sebi Lilla (Dés) és Tunyogi Lehel (Dés). 7-8. osztály: I. Tasnádi Ede (Szamosújvár), II. Páni Petra (Dés), III. Felszegi Kincső (Szamosújvár). Dicséretet kapott Kocsis Marika Melinda (Szamosújvár), Opris Júlia (Dés) és Soós Matild (Szamosújvár). Különdíjban részesült Veres Minola Alesia (Dés). 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Képekben a 200 éves kolozsvári ...
Szövetségre lép a Magyar Polgári Párt ...
Ne bántsd a gilisztát!

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ