Rendezvényajánló
Vissza

Rendezvényajánló

FORMÁK ÉS SZÍNEK VARÁZSA címmel Palkó Csaba festészeti és grafikai, valamint Palkó Ernő kerámiamunkáiból nyílik kiállítás ma, június 26-án 18 órától a Barabás Miklós Céh székházában (Farkas/Kogălniceanu 27. szám). A kiállítást Németh Júlia műkritikus mutatja be. A tárlat július 23-ig látogatható, keddtől péntekig 11 és 16 között.

BENCZÉDI ANNA JÚLIA ÉS MARIA SURDUCAN legújabb, Vízitündér című képregényét mutatják be a kolozsvári Bookstory könyvesboltban (Deák Ferenc/Eroilor utca 8. szám) június 27-én 18:30-tól. A beszélgetés során szó lesz a képregények világáról, az illusztrátori foglalkozásról, a román és külföldi kiadókkal való együttműködésről, és természetesen a Vízitündér című képregény létrejöttéről, arról, hogy mely kelet-európai népmesék ihlették a két szerzőt. A Vízitündér képregény bekerült a 2018-as Jazz in the Park által támogatott szociális és kulturális projektek közé, a képregény létrehozását a fesztivál is támogatta.

CS. NAGY IBOLYA ÉS MÁRKUS BÉLA debreceni szerzők lesznek a Kolozsvár Társaság Kolozsvári Írók sorozatának következő vendégei, a kettős könyvbemutatóval egybekötött beszélgetést június 27-én, csütörtökön, 18 órakor a KT székhelyén (Főtér 22. szám) szervezik meg. A két szerző egy-egy erdélyi pályatársuk írásművészetéről írt könyvet: Cs. Nagy Ibolya (irodalomtörténész, kritikus, szerkesztő) Király László, míg Márkus Béla (irodalomtörténész, a Debreceni Egyetem docense, szerkesztő) Szilágyi István életművét dolgozta fel egy-egy monográfiában. A kötetek a Magyar Művészeti Akadémia Közelképek írókról sorozatában jelentek meg. Beszélgetőtárs: Egyed Emese.


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Iskolai bántalmazás: van okunk az ...
Szabó István nem veszi át a ...
Újabb eseményt szerveznek a kolozsvári ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ