Rendezvény ajánló
Vissza

Rendezvény ajánló

Mi, hol, mikor - Kolozsváron

T. SZABÓ CSABA ERDÉLYI RÉGÉSZET II. című kötetét mutatja be Csók Zsolt, az Erdélyi Nemzeti Történeti Múzeum régésze hétfőn, október 14-én 19 órától a Vallásszabadság Házában. Az eseményen részt vesz  Nagy Péter, az Exit Kiadó igazgatója és Fodor János, az Erdélyi Krónika szerkesztője is. 

KISEBBSÉGI LÉT KOLOZSVÁRON. HELYZETKÉP ÉS LEHETŐSÉGEK címmel, október 15-én, kedden 18 órától kerekasztal-beszélgetésre kerül sor a kolozsvári magyar, örmény és zsidó kisebbségek képviselőivel és társadalomtudósokkal. Meghívottak: Oláh Emese (Kolozsvár alpolgármestere), Bálint Júlia ( az Armenia Örménymagyar Baráti Társaság elnöke), Schwartz Róbert (a kolozsvári zsidó hitközség elnöke és Veress Ilka (a kolozsvári Nemzeti Kisebbségkutató Intézet tudományos munkatársa). Moderátor: Horváth István szociológus, a kolozsvári Nemzeti Kisebbségkutató Intézet igazgatója. Házigazda: Buchwald Péter. A rendezvény helyszíne a Kolozsvár Társaság székhelye, Főtér 22. szám, II. emelet.

FENNÁLLÁSÁNAK 440. ÉVFORDULÓJÁT ÜNNEPLI A BÁTHORY ISTVÁN ELMÉLETI LÍCEUM. A kolozsvári Báthory-líceum fennállásának és történetének 440 évét egyhetes rendezvénysorozattal ünnepli október 14-18. között. Ezzel egyidőben kerül sor az iskolát támogató Lyceum Alapítvány fennállásának 20 éves, valamint a Teodidaktos Humanitárius Alapítvány 25 éves megemlékezésére. A hétfői ünnepélyes templomi megnyitót keddtől, a magyarországi Pallas Athéné Alapítványok támogatásával, három napos konferencia követi, amelynek címe: Tehetségápolás és innováció az oktatásban. A konferencia része a csütörtökön megrendezésre kerülő X. Gazdasági esettanulmány-verseny. A diákok nem csak a délelőtti programokon élvezhetik az iskola nyújtotta változatos tevékenységeket, hanem délutánonként is kórus-, illetve jazzkoncertre, színdarabra látogathatnak el. Minden rendezvényre szeretettel várják az érdeklődőket.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Európa Achilles-sarka
Két eltévedt csoportot mentettek ki a ...
„Szomorú látni azt az étvágyat, amivel ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ