Rekordszámú stand a kolozsvári Street Food Fesztiválon
Vissza

Rekordszámú stand a kolozsvári Street Food Fesztiválon

A legnagyobb romániai Street Food Fesztivál hazatér Kolozsvárra, rekordszámú ételstanddal várja az érdeklődőket. A Stadion sétány/Aleea Stadionului a helyszíne a több mint 60 standnak július 6. és 9. között, itt kel életre az utcai konyhaművészet.

Az idei négy sikeres kiadás, Nagyvárad, Jászvásár, Arad és Nagyszeben után most Kolozsváron határozza meg Foa séf a Street Food Fesztivál „zamatát”, több más mesterszakács közreműködésével. Hamburgerek, frissen készített quesadillák, fűszeres ázsiai ételek, nápolyi pizza vagy ízes desszertek várják többek között az érdeklődőket a sétányon. Ezeket hideg, hűsítő italokkal fogyaszthatják az arra járók a fesztivál terülén kialakított részeken.

– Köszönjük a kolozsváriaknak, hogy minden alkalommal így fogadnak bennünket. Szeretettel várunk mindenkit a Street Food Fesztiválra, amely során lesz Kids Zone, élő koncertek, szabadtéri mozi, Meet&Greet neves séfekkel, illetve azokat is szeretettel várjuk, akik jót cselekednének, hogy vegyenek részt az Ossz meg egy ételt nevű kampányban – mondta el Constantin Covaliu, fesztiválmenedzser.

A fesztivál minden napján neves séfekkel találkozhatnak az érdeklődők: július 7-én, pénteken 15 órától Antonio Passarelli, 8-án szombaton, 15 órától Cătălin Jernoiu séf, míg 9-én szintén 15 órától Horia Simon, Nicu Crăciun, Marius Mureşan şi Alexandru Rada séfek a Meet&Greet programok meghívottjai.

Az első romániai Street Food Találkozót is a fesztivál idején szervezik, amely díszmeghívottja Chris Barber, nemzetközi szinten elismert, díjazott séf, aki 11 évig volt Charles herceg szakácsa, illetve Florin Scripca, avagy Foa séf, aki Románia egyik legismertebb szakácsa, a streed food mozgalom egyik itthoni népszerűsítője. A találkozó célja az első street-food egyesület megalakítása, amely a Street Food Revolution nevet viseli majd.

A koncertek, filmvetítések részletes programja, illetve további információ elérhető a www.streedfoodfestival.ro weboldalon, illetve Street Food Festival Facebook oldalán.

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Liviu Dragnea nem mond le!
Vb-2018, E-csoport, 2. forduló: ...
Dragnea lemondását követeli az ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ