Regisztráljanak a 11. Kolozsvári Magyar Napok programjaira – fogynak az ingyenes belépők!
A Főtéren itt is kiválthatók az ingyenes belépők
A Főtéren itt is kiválthatók az ingyenes belépők
Vissza

Regisztráljanak a 11. Kolozsvári Magyar Napok programjaira – fogynak az ingyenes belépők!

Az idén (augusztus 19-21 között), mint ismeretes, különleges óvintézkedések és biztonsági előírások mellett szervezik meg a 11. Kolozsvári Magyar Napokat. Annak ellenére, hogy alig néhány napja lehet regisztrálni a programokra, számos eseményre már elfogytak az ingyenes, névre szóló belépők. Ezért a szervezők arra kérnek mindenkit, még idejében foglaljanak helyet a különböző eseményekre

A járványügyi előírásokra való tekintettel az idei magyar napok programpontjain való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Az érdeklődőknek ingyenes, névre szóló belépőt kell váltaniuk, ennek mikéntjéről a korábbiakban már tájékoztattuk olvasóinkat. A szervezők közleményükben megjegyzik: mivel a hatósági előírások szerint legtöbb 500 résztvevő tartózkodhat egy időben egy esemény helyszínén, a gyermekeknek is kötelező – életkortól függetlenül – ingyenes belépőjegyet váltani. Az előzetes regisztráció alól kivételt képez – többek között – az augusztus 19-én 10 órától a Farkas utcai református templomban kezdődő ökumenikus istentisztelet, valamint az augusztus 20-án 17 órától a Donát úti Szent István-templomban kezdődő Szent István-napi búcsú, ezen eseményekre a templomi szertartásokra érvényes, hatályban lévő hatósági előírások vonatkoznak.

A 11. Kolozsvári Magyar Napok idén 100 különböző programponttal jelentkezik, amelyek közül 20 esemény már teltházas. A regisztráció megkezdése óta már 6000 ingyenes belépőjegy kelt el. A távolságtartási előírások miatt a helyek száma korlátozott és helyszínenként változó, ezért érdemes idejében beszerezni a belépőjegyeket. Ingyenes, névre szóló belépők igényelhetők a www.magyarnapok.ro oldalra kattintva, valamint személyesen a Főtéren, a regisztrációs pontnál (augusztus 15-től 18-ig 12 és 20 óra között, a rendezvény ideje alatt – augusztus 19-21 – pedig 9 és 23 óra között).

A Kolozsvári Magyar Napok szervezői arra kérik az érdeklődőket, hogy akik valamilyen oknál fogva nem tudnak jelen lenni egy olyan eseményen, amelyre előzetesen már helyet foglaltak, az ingyenes, névre szóló belépőket juttassák vissza a szervezőknek a kolozsvar@magyarnapok.ro e-mail címre, vagy adják le a Főtéren működő magyar napos Infópontnál. Továbbá kérik a résztvevőket, hogy az egészségügyi szempontból kockázatos sorok kialakulását elkerülendő, a különböző programokra csak az azokra érvényes belépőjeggyel rendelkezők látogassanak el – a beléptetési folyamat miatt legalább fél órával a kezdés előtt –, s mindenki hozzon magával valamilyen fényképes igazolványt, amellyel az ingyenes belépőjegyen szereplő nevet igazolni tudja.

Mindazok pedig, akik nem tudnak személyesen részt venni az idei magyar napokon, online is követhetik az eseményeket, hiszen az idei kiadás egyik különlegessége lesz az a közvetítéssorozat, amely a három nap során folyamatosan elérhető lesz a KMN-tévében (a www.magyarnapok.ro oldalon, valamint a www.facebook.com/magyarnapok), bizonyos közvetítések pedig az Erdély TV és az MTVA műsoraiban is láthatóak lesznek.

A szervezők köszönik az érdeklődők regisztráció során eddig is tanúsított türelmét és megértését, s bíznak benne, hogy a magyar napok idei kiadásán – a szigorú szabályok ellenére is – Kolozsvár magyarsága ismét jelesre vizsgázik fegyelmezettségből és felelősségteljes odafigyelésből.Borítókép: ROHONYI D. IVÁN


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Iohannis: Néhány kivételtől eltekintve ...
Asztúria hercegnője-díj – Marina ...
Országszerte lassult a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ