Raluca Turcan a PNL ideiglenes elnöke
Vissza

Raluca Turcan a PNL ideiglenes elnöke

Egyhangúlag Raluca Turcant választották a Nemzeti Liberális Párt (PNL) ideiglenes elnökévé. Az elképzelések szerint Turcan csapata azoknak a területi szervezeteknek a vezetőiből állna, ahol a PNL az országos átlag feletti eredményt ért el.

Turcan a párt állandó bizottságának ülésén kijelentette: „új és jó szakemberekkel megvalósított nagyszebeni csapatra támaszkodik, ahol betartották a feddhetetlenségi kritériumokat”. Az ideiglenes elnök legfontosabb feladata a párt kongresszusának megszervezése, ahol megválasztják az új elnököt és teljes jogkörrel bíró vezetőséget. A kongresszusra várhatóan jövő év elején kerül majd sor. 

A liberális pártelnöki tisztsége azt követően üresedett meg, hogy Alina Gorghiu – a pártnak a parlamenti választásokon való gyenge szereplésének felelősségét felvállalva - bejelentette lemondását. A társelnök Vasile Blagának szeptember végén kellett lemondania, a volt demokrata-liberális politikust azzal vádolták meg, hogy 2009 és 2012 között több alkalommal is törvénytelenül szerzett pénzt pártja számára. 


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Magyarellenes óriásplakátok jelentek ...
Az Egy nap nyerte a luxemburgi CinEast ...
A Fehér Házat "szomorúsággal tölti ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ