Radarozni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen…
48 óra helyett 15 munkanap a bírság felének kifizetésére
48 óra helyett 15 munkanap a bírság felének kifizetésére
Vissza

Radarozni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen…

…úgy érdemes – tehetnénk még hozzá a József Attilától apró módosításokkal kölcsönvett idézethez, ám vélhetően nem ezek a sorok ihlették azokat a nemzeti liberális párti (PNL) honatyákat, akik egy olyan törvénymódosítást kezdeményeztek, amely értelmében a közlekedési rendőrök kizárólag feliratozott rendőrautóból vagy annak 10 méteres közeléből, és kizárólag egyenruhát viselve radarozhatnának, ráadásul így is csak akkor, ha erre előzetesen pannókon hívják fel a gépkocsivezetők figyelmét. Bár a kezdeményezést negatívan véleményezte a kormány, a szenátuson már keresztülment a tervezet, kedden a képviselőház több bizottsága is rábólintott, így következő lépésként felkerül ez utóbbi döntéshozó testület, mint döntő ház napirendjére. A törvénykezdeményezők szerint a módosításra azért van szükség, hogy a rendőrök a balesetek megelőzésére, ne pedig – adott esetben napi normát teljesítve – a bírságolásra helyezzék a hangsúlyt.

 

Megkapta a szenátus jóváhagyását, és a döntő ház, a képviselőház asztalára került, kedden pedig annak jogi és szállításügyi bizottságában is kedvező véleményezést kapott az a törvénytervezet, amely a 2002/195-ös, a közúti forgalmat szabályozó sürgősségi kormányrendelet 109-es cikkelyét módosítaná oly módon, hogy a sebességmérést bizonyos feltételekhez kötné. Így a radarozást végző rendőrautóra tőlük mintegy 500-1000 méter távolságban kihelyezett pannókon kell felhívni a sofőrök figyelmét, továbbá tilos lenne a radarkészüléket „eldugni” (mondjuk egy kanyar után elhelyezni), ugyanakkor kizárólag feliratozott, az útról is látható rendőrautóból vagy – az ún. radarpisztoly esetén – annak közvetlen közeléből, legtöbb 10 méteres távolságból mérhetnének sebességet a rendőrök.
A törvénykezdeményezés kapcsán – az akkor még Mihai Tudose – vezette kormány kijelentette, hogy nem támogatja, hiszen egyes pontokban ellentmond bizonyos érvényes törvényeknek, például a rendőrök státuszára vonatkozó jogszabálynak, amely szerint a rendőr akkor is teljesítheti hivatali feladatait, ha nincs egyenruhában.
„Ez a törvény nem tiltja be a radarokat, csak azon radarok használatát tiltja, amelyek nem látható helyeken vannak” – érvelt a törvénymódosítás fő kezdeményezője, aki szerint ez más európai országokban is hasonlóan működik, és a balesetekben megsérült személyek számának csökkenéséhez vezetett. „Sokan halnak meg a hazai országutakon, mert elsősorban rosszak az utak. Aztán a figyelmetlenség, majd az ittas vezetés… Ami most van, az nincs rendjén. A megelőzésnek kellene elsődlegesnek lennie” – tette hozzá Florin Roman, aki szerint ez a törvénytervezet a rendőröket is védi, ugyanis főnökeik már nem küldhetik ki őket, hogy teljesítsék a napi normát.
A törvénymódosítás egy másik kezdeményezője szerint a rendőrség minden évben azt mondja, hogy nő a közúti balesetben életüket vesztő személyek száma, így a mostani rendszer, amelyben megelőző tevékenység helyett a rendőr kanyarok, épületek mögé bújva radaroznak, nem megfelelő.
Cătălin Drulă (USR) szerint viszont a törvénykezdeményezés ellehetetlenítené a KRESZ alkalmazását a gyorshajtókra vonatkozóan. „Ha kihirdetik, szabad lesz a gázpedálra taposni. Ez egy karikatúra” – vélte, hozzáfűzve: a sofőr meglátja majd a táblát, 200-300 méteren lassít, majd tépheti tovább. A kezdeményezés ellenzői azt is felróják, hogy az elképzelés nehézkes, mivel a radarra figyelmeztető pannót az út karbantartójának – az útügyi igazgatóságnak vagy az illetékes önkormányzatnak – kell kihelyeznie a rendőr kérésére. Az viszont nem világos, hogy ez ideiglenes, vagy pedig egy állandó jellegű figyelmeztető tábla lenne-e, esetleg egy rendőr vagy rendőrautó formájú pannóval, ami nyugatabbra valóban bevett módszer annak érdekében, hogy a sofőrök tartsák be az előírt maximális haladási sebességet.

Egy másik, a napokban nyilvánosságra került, vitatott törvénymódosítási javaslat arra az alig pár hete bevezetett szabályra vonatkozik, miszerint azon autóknak, amelyek érvényes műszaki vizsga (ITP) nélkül közlekednek, nem vonnák be azonnal a forgalmi engedélyét, hanem a tulajdonos 15 napos haladékot kapna, amely alatt pótolhatja a mulasztását.
Az viszont már törvény, hogy jövőtől kezdődően már nem csak 48 órán belül – mint eddig –, hanem 15 munkanapon keresztül lehet kedvezményesen, azaz „féláron” kifizetni a közlekedési bírságokat. A javaslatot szerdán döntő házként szavazta meg a képviselőház, így az már csak arra vár, hogy Klaus Johannis államfő kihirdesse. Ennek ellenére, csak január 1-jétől fog életbe lépni, hiszen még az alkalmazási metodológiát is ki kell dolgozni.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Évtizedes konfliktusra lehet számítani Kína és Amerika között
Új zenei évad – új zenei tervek
Négy állami kitüntetés a főkonzulátuson

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ