Québec: Stollár kikapott, Babosék nyertek
Vissza

Québec: Stollár kikapott, Babosék nyertek

Stollár Fanny (a képen) kikapott az első fordulóban a 227 ezer dollár összdíjazású kanadai keménypályás női tenisztornán. Babos Tímea és a cseh Andrea Hlavackova párosa viszont sikerrel vette az első fordulót

A selejtezőből főtáblára jutott 18 éves magyar játékos kedden két szettben kapott ki a negyedikként rangsorolt német Tatjana Mariától. Az első játszmában – amelyet 26 perc alatt bukott el – 0:3 után nyerte első gémjét, de a folytatásban is a világranglistán 58. helyezett ellenfele irányított. Az 59 percig tartó második szettben jobban kezdett a rangsorban 235. Stollár, 1:1 után elvette Maria adogatójátékát, majd nyerte sajátját, így 3:1-re ellépett. Előnyét egy darabig őrizte, sőt 5:4-nél a játszmáért adogatott, de elvesztette szervajátékát, majd csakhamar 6:5-ös hátrányba került. Végül rövidítésre került sor, amelyben 7–4-re maradt alul.

Stollár még versenyben van párosban, az amerikai Irina Falconi oladalán az első fordulóban a harmadik kiemelt Xenia Knoll, Alla Kudriavceva (svájci, orosz) kettős ellen lép pályára.  

Eredmény, egyes, 1. forduló (a 16 közé jutásért): Maria (német, 4.)–Stollár 6:2, 7:6 (4).

Az első kiemelt Babos Tímea és a cseh Andrea Hlavackova könnyed sikerrel jutott tovább. A viadal honlapja szerint az első helyen kiemelt duó az Usue Maitane Arconada, Caroline Dolehide  amerikai kettőst búcsúztatott két sima játszmában.

A hétfőn egyesben is továbbjutott Babos a második fordulóban lapzárta után a brit Naomi Broadyval találkozott.

Eredmény, páros, 1. forduló (a 8 közé jutásért): Babos, Hlavackova (magyar, cseh, 1.)–Arconada, Dolehide (amerikai) 6:2, 6:2.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

A külhoni románoknak üzent Johannis és ...
Pászkán Zsolt: Romániában szelektíven ...
Hosszú Katinka 400 méter vegyesen is ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ