Programajánló – online színház és opera
Vissza

Programajánló – online színház és opera

Két online produkciót ajánlunk a héten, szerdán a gyergyói Figura Stúdió Színház, csütörtökön a Kolozsvári Magyar Opera közvetít előadást a saját YouTube-csatornáján, mindkettőt ingyenesen tekinthetik meg az érdeklődök.

December 16-án, szerdán este 7 órától látható A 12-es kórterem című előadás, amelyet Tóth Krisztina művei alapján Barabás Olga rendezett a Figura Stúdió Színházban, az archív felvétel a színház YouTube-csatornáján érhető el 24 órán keresztül.

Részlet az előadás leírásából: „Néha olyan helyzetbe kerülünk, amely meghaladja erőnket: ítélőképességünk összezavarodik, nem vagyunk kellőképpen okosak és lelkileg, szellemileg is képtelenek vagyunk elfogadni és befogadni azt, aminek a részesei leszünk. De telik az idő és nekünk döntenünk kell. Választani az adott lehetőségek közül, mert szó szerint élet-halál kérdésről van szó. Elmenekülni nem lehet, mert közvetlenül és a lelkünk mélyén érint, bensőséges és meghitt: közelebb visz a legmélyebb érzéseinkhez. Szeretnénk a leghelyesebben dönteni, de rengeteg kérdés felmerül: meddig élet az, amit csak az orvostudomány tud fenntartani helyettünk? Kinek kell meghoznia a fájdalmas döntést, hogy mi legyen akkor? Miért pont én? És ha én, hogyan hat ez rám? Mi történik a hétköznapokkal, a megszokottal, azzal, amiben hiszünk, és amiben nem? Velünk mi történik? Megváltozunk ettől? Ezután más lesz minden? És ha igen, milyen lesz?” 

Szereplők: Máthé Annamária, Tamás Boglár, Gulácsi Zsuzsanna, Bartha Boróka, Kolozsi Borsos Gábor, Dávid A. Péter. Díszlet- és jelmeztervező: Barabás Olga
Zeneszerző: Fehér Csaba. Rendező: Barabás Olga.

December 17-én, csütörtökön este 7 órától Giacomo Puccini: Pillangókisasszony című művét követhetik az érdeklődők, a háromfelvonásos operát Vincent Liotta rendezte.

Szereposztás: Cso-cso-szán – Boross Csilla; Szuzuki – Veress Orsolya; Pinkerton F. B – László Boldizsár; Kate – Jordán Éva; Sharpless – Balla Sándor; Goro – Laczkó Vass Róbert; Yamadori – Szabó Levente; Bonzo – Szilágyi János;
Császári biztos – Kovács Ferenc; Jegyző – Ádám János; Gyerek – Pataki Endre. Díszlet- és jelmeztervező: Witlinger Margit. Karigazgató: Kulcsár Szabolcs. A rendező munkatársa / Asistent regie: Szabó Emese. Vezényel: Jankó Zsolt.

(Borítókép: Jelenet A 12-es kórterem című előadásból, Máthé Annamária és Gulácsi Zsuzsanna. Fotó forrása: Figura Stúdió Színház)

 

 


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Tavaly csökkent az OTP bank nyeresége
Munkaügyi miniszter: minden alkalmazott ...
Fejleszt Szilágy megyében a fejlesztési ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ