Ponta: miniszterelnökként leváltottam volna Shhaidehet és Plumbot
Vissza

Ponta: miniszterelnökként leváltottam volna Shhaidehet és Plumbot

Victor Ponta volt kormányfő és a Szociáldemokrata Párt (PSD) korábbi elnöke úgy nyilatkozott, ő miniszterelnökként leváltotta volt az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) által meggyanúsított két minisztert, Sevill Shhaidehet és Rovana Plumbot.

Azt mondja, tisztségben tartásuk kihat a kormány tevékenységére, és áthágja a politika szabályait.

Arra a kérdésre, hogy a korrekt-e meglátása szerint a két tárcavezető döntése, miszerint nem mondanak le, Ponta így válaszolt: „Tudják, hogy én is kerültem ilyen helyzetben, és azt mondom, a párt támogatása igen, korrekt, és is támogattam volna őket. Kormányban maradni, nem, ez rossz dolog, és kihat a kormány tevékenységére”.

„Jól tudják, hogy én lemondtam miniszterekről, akiket ártatlanul vádoltak meg, de lemondtam róluk, mert ezek a politika szabályai, és ha nem tartod be azokat, egy adott ponton hozzák a számlát” – tette hozzá Ponta.

Közölte ugyanakkor, hogy a Rovana Plumb mentelmi jogának megvonásáról szóló szavazáson nemmel fog szavazni, szerinte ugyanis a tárcavezető „tanú”, és nem húzott hasznot a Belina-tóból. „Tudom, hogyan dolgozik egy miniszter, van egy műszaki apparátusa, ami leteszi eléje aláírásra” – fejtette ki.

Ismételten leszögezte, hogy nem tett feljelentést senki ellen, ő is tanú, és ahányszor tanúként beidézték, mint csak az igazságot mondta, „semmi egyebet”. Rámutatott: semmi különösebbet nem tud arról a kormányhatározatról, amelyik ennek a dossziénak a témája.

Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) ügyészei hivatali visszaéléssel gyanúsítják a Belina-sziget ügyében, és ebben az ügyben kérik a parlament jóváhagyását Rovana Plumb európai ügyekért felelős miniszter elleni eljárás megkezdéséhez.

Plumbot hivatali visszaélésben való bűnrészességben gyanúsítják, amit még környezetvédelmi miniszterként követhetett el.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Kudarc részsikerekkel
Online koncert és előadás a magyar operától
Fejetlenség az oltási platformon, lemaradtak a tanítók

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ