Polgárháború zajlik az MPP-ben?
Kizárták Gálfi Árpád székelyudvarhelyi polgármestert is
Kizárták Gálfi Árpád székelyudvarhelyi polgármestert is
Vissza

Polgárháború zajlik az MPP-ben?

A Magyar Polgári Párt (MPP) kizárta soraiból Gálfi Árpádot, Székelyudvarhely polgármesterét, akit bomlasztó tevékenységgel vádol - közölte ma a párt sajtóirodája.

A kizárásról az erdélyi magyar párt országos elnöksége egyhangú szavazással döntött Nyárádszeredán tartott ülésén. A testület kizárta a pártból Rákossy Botond Józsefet is, aki a Hargita megyei szervezet elnöki tisztségét töltötte be. A közlemény szerint a megyei elnök visszahívását a Hargita megyei küldöttek kezdeményezték.„A legszigorúbb szankció alkalmazásának célja a pártban gerjesztett feszültség, uszítás, bomlasztás megszüntetése volt. (...) Most végre lezárjuk a Biró Zsolt (korábbi MPP-elnök) által előidézett széthúzást, rendet rakunk és dolgozunk tovább!” – idézte a közlemény Mezei Jánost, a párt elnökét.Mezei János az MTI-nek elmondta: Gálfi Árpád nem veszíti el a polgármesteri mandátumát a kizárás következtében. Elmagyarázta: a törvény csak abban az esetben fosztja meg mandátumuktól a választott önkormányzati tisztségviselőket, ha ők maguk lépnek ki a pártból, melynek színeiben mandátumot nyertek.A pártelnök szerint Gálfi Árpád konfliktushelyzetet alakított ki a székelyudvarhelyi pártszervezetben azzal, hogy nem vonta be a párt frakcióját a döntéseibe. Ennek a következménye volt, hogy a polgármestert július közepén a helyi szervezet megfosztotta politikai tisztségétől. Mezei János hozzátette: a mostani kizárás annak a következménye, hogy Gálfi Árpád szembement az elnökség döntéseivel, s a párt belső levelezési listáját arra használta, hogy sérelmeit országosan is terítse, sőt a belső vitáról Székelyudvarhely testvérvárosainak elöljáróit, így Budapest főpolgármesterét is tájékoztatta.

„Ha mindenki így járna el, káoszt idézne elő a párton belül” – tette hozzá az elnök, aki nyomatékosította: a helyi problémákat helyben kell megoldani, és nem a Facebookon, a nagyközönség előtt vagy a médiában.Mezei János szerint Gálfi Árpád ügyével áll összefüggésben az is, hogy két héttel ezelőtt megvonta a bizalmat a párt ügyvezető elnökétől, Salamon Zoltántól, és most az országos elnökség kizárta a pártból Rákossy Botond Józsefet. Az elnök szerint ők nem segítették a belső feszültségek megoldását, sőt, inkább gerjesztették a feszültségeket. Mezei János szerint a döntéseket a párt alapszabályának megfelelően, valamennyi elnökségi tag egyetértésével hozták.

TILTAKOZIK A MEGYEI SZERVEZET KEIZER RÓBERT ESETLEGES KIZÁRÁSA ELLEN

Az MPP Kolozs megyei szervezetének vezetősége közleményben elítélte el Mezei János pártelnök diktatórikus viselkedését, akinek nyomásgyakorlása eredményeképpen Keizer Róbert Kolozs megyei tanácsos pártból való kizárását helyezték kilátásba. Átnyúlva a megyei elnökségen, a helyi szervezetek autonómiáját figyelmen kívül hagyva, sem a városi, sem a megyei etikai bizottság nem hozott ebben döntést. Meggyőződésük, hogy a pártban figyelembe kell venni a helyi szervezetek akaratát és a szubszidiaritás elvének kell érvényesülnie. Keizer Róbert a párt hasznos tagja és a Kolozs megyei szervezet számít tapasztalatára. A pártra nézve károsnak tartják az országos elnök magatartását, aki a félelemkeltésre, gyűlölködésre akarja építeni hatalmát – áll a közleményben.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Mi történik a következő fesztiválokkal: ...
Négyen a nagyágyon: Cumikaland
Nyihaha

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Örökballagók
  • Kedves végzősök!
  • Ballagás 2020 – otthon, lélekben ...
  • Miből él az egyház, ha üres a persely?
  • Miből él az egyház, ha üres a persely?