Plumb: az ellenfelek azt akarják, a PSD ne kormányozzon
Vissza

Plumb: az ellenfelek azt akarják, a PSD ne kormányozzon

Rovana Plumb volt európai alapokért felelős miniszter ma, a képviselőházban arról beszélt, hogy az ellene irányuló bűnvádi dosszié visszaélés eredménye, a Szociáldemokrata Párt ellenfelei nem demokratikus módszerekkel akarják elérni, hogy a PSD ne maradjanak kormányon.

„Ma nyilvánvalóvá válik, hogy visszaélésről van szó, ami olyanok vágyából született, akik nem értik, és nem tartják tiszteletben az igazi demokráciát, és azt a tényt, hogy a kormányzáshoz a polgárok szavazata biztosítja az utat. (…) Nyilvánvaló, hogy a politikai ellenfeleink, e nem demokratikus és önkényes eszközökkel, azt akarják elérni, hogy ne maradjunk kormányon” – jelentette ki Plumb a képviselőház előtt, amelynek ezt követően kell döntenie, hogy jóváhagyja-e az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) kérését, hogy bűnvádi eljárást indíthasson az ex miniszter ellen.

„Észrevehetik, hogy ártalmas precedens jön létre, párhuzamos intézmények, amelyek ellentmondanak a jogállamiság alapelveinek, igazságtalan megtorlást indítanak a kormány tagjai ellen, egyetlen érvük a politikai hovatartozás. Veszélyes játék zajlik az érzékekkel, tévképzeteket akarnak elültetni, amelyek egyetlen célja a PSD befeketítése, egy egész kormányprogram kompromittálása és a nép választásának a megfordítása, ahogyan az történt a népszavazáskor és a külhoni románok voksával az államfőválasztásokon” – fejtette ki Plumb.

Leszögezte, szerinte ennek a dossziénak nem szabadna léteznie, mivel visszaélés eredménye.

„Határozottan kijelentem, hogy nem vagyok bűnös. A törvények betartásával végeztem a munkámat, tudatában voltam fontos küldetésemnek. Semmiféle törvényen kívüli megállapodásom nem volt, nem kértek és nem adtam törvénytelen támogatást senkinek” – fogalmazta meg a nemrég visszahívott PSD-s tárcavezető.

„Nem lehetek bűnrészes egy olyan tettben, ami nem bűncselekmény. Arra kérem Önöket, hogy lelkiismeretük szerint szavazzanak. Voksuk nem Rovana Plumbnak szól, hanem a visszaélések ellen” – tette hozzá a politikus.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Több mint tíz százalékkal nőtt az ...
Ellenzi az RMDSZ a sürgősségi eljárást ...
Romsilva: az év eleje óta több mint 20 ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ