Piatra Neamţ-i kórházi tűzeset: meneszthetik az igazgatót, de büntetőeljárás is indulhat ellene
Vissza

Piatra Neamţ-i kórházi tűzeset: meneszthetik az igazgatót, de büntetőeljárás is indulhat ellene

Ludovic Orban miniszterelnök a karácsonkői kórházi tragikus tűzeset kapcsán vasárnap kijelentette: Ha a vizsgálat során megállapítást nyer, hogy az igazgató tehető felelőssé a Piatra Neamţ-i kórházban történt tragédiáért, menesztik tisztségéből vagy akár bűnvádi eljárás is indulhat ellene
Ludovic Orban szerint a kórházigazgató korábban azt nyilatkozta, hogy átalakításokat végeznek az épületen belül, hogy néggyel több beteget tudjanak fogadni az intenzív osztályon. A kormányfő ugyanakkor azt állítja, ilyen munkálatok esetén szükség van egy tervre, illetve engedélyre a megyei közegészségügyi igazgatóság részéről, utóbbi azonban semmiféle értesítést nem kapott ez ügyben – írja az Agerpres hírügynökség. "A rendelkezésünkre álló információk alapján márpedig sor került néhány munkálatra a második emeleten. Többek között felhúztak egy gipszkarton falat, állítólag ezzel választották el az adminisztratív személyzetet a kórházi osztálytól. Ugyanakkor más munkálatok is voltak, többek között konnektorokkal és más szerelésekkel kapcsolatosak" - magyarázta.

A Piatra Neamţ-i (Karácsonkő) kórház intenzív osztályán szombaton kiütött tűzben tíz beteg meghalt, további hét személy pedig súlyosan megsérült, köztük az ügyeletes orvos is, aki testének 40 százalékán szenvedett égési sérüléseket.

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

TŰZ A TETAROM 1-NÉL, A TÖRÖKVÁGÁSNÁL
Alacsony az átoltottság, nehéz behozni ...
Kezdődhet októbertől a vakcinalottó

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • VIDEÓINTERJÚ – Tasnádi Szilárd: ...
  • Egy báró szobra
  • VIDEÓINTERJÚ – Hogyan ...
  • Több mint egy tucat település vörös ...
  • Toleranciagyakorlás