Pénteken nevezi meg Tudorel Toader a DNA új vezetőjét
Vissza

Pénteken nevezi meg Tudorel Toader a DNA új vezetőjét

A Nemzeti Liberális Párt kéri az igazságügyi minisztert, hogy engedje át a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanácsnak a döntést az Országos Korrupcióellenes Ügyészség vezetőjének kinevezésével kapcsolatban - mondta csütörtöki sajtótértekezletén Ludovic Orban PNL-elnök.
Orban kifejtette: a jelek szerint Tudorel Toader igazságügyi miniszter a DNA-főügyész kinevezési folyamatának a 'főszereplője', holott a PNL azt tartaná helyesnek, ha az igazságügyi miniszter elküldené a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanácsnak (CSM) az érvényes jelöltek névsorát, és rábízná a döntést arról, hogy ki a legalkalmasabb a DNA-főügyészi tisztségre. 

A liberális pártelnök az Együttműködési és Ellenőrzési Mechanizmus (MCV) keretében tett uniós ajánlásokra hivatkozik, amelyek révén az Európai Bizottság többször kérte már, hogy a főügyészek kinevezése politikamentesen történjen. 

A DNA-főügyészi tisztséget a következő négy ügyész pályázta meg: Florentina Mirică, a DNA korrupció-megelőzési osztályának szolgálati főügyésze; Cristian Lazăr, a legfőbb ügyészség büntetőjogi kivizsgáló osztályának főügyésze; Marius Iacob, a DNA helyettes főügyésze és Elena Grecu, a DNA központi struktúrájának egyik szolgálati főügyésze.

 

EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Rajtol a 11 hónapos belvárosi ...
Megjelent a kolozsvári Szociális Kisokos
Amikor generációk, vidékek, egyének és ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Haáz Sándor: A Kolozsvári Magyar Napok ...
  • Búcsú Rónai Istvántól
  • VIDEÓ - A Szentegyházi ...
  • Felavatták Dávid Ferencnek, az ...
  • Hangulatképek a Kós Károly ...