Példás pedagógusi összefogással szerveztek farsangot Bánffyhunyadon
Vissza

Példás pedagógusi összefogással szerveztek farsangot Bánffyhunyadon

Első alkalommal szervezte meg Jótékonysági Farsangi Bálját a bánffyhunyadi Kalotaszeg Ifjúságáért Egyesület az elmúlt hétvégén. Az egyéves születésnapját ünneplő egyesületet a Bánffyhunyadi Vlegyásza Szakképző Líceum magyar tantestülete álmodta meg és hozta létre, azzal a céllal, hogy támogassa azokat a diákprogramokat, amelyben iskolánk tanulói részt vesznek vagy részt vállalnak. Az eseménynek a városi Ifjúsági Ház adott otthont, amely zsúfolásig megtelt szülőkkel, nagyszülőkkel, vendégekkel. Rendezvényünket megtisztelték jelenlétükkel a városi vezetőség és a kultúráért felelős bizottság tagjai is. Tanítóink, tanáraink példás összefogással igyekeztek emlékezetessé tenni az estét.

Köszöntő beszédében Kis Magdolna iskolánk aligazgatója, aki az egyesület elnöke is egyben, hangsúlyozta: ahogyan azt a neve is jelzi, a rendezvényt jótékonysági céllal szerveztük meg, bevételét teljes egészében diákjainkra, az iskola pedagógiai programjának megvalósítására fordítjuk.

Az ünnepi hangulatot a diákok műsora alapozta meg. Változatos előadásaikkal, farsangi alakoskodást idéző jeleneteikkel határtalan jókedvet varázsoltak a terembe. Mindegyik osztály, az előkészítősöktől a 8. osztályos tanulókig, részt vállalt a produkcióban. Kitartó munkájukkal bebizonyították, hogy ebben a rohanó világban is le lehet lassítani néhány pillanatra, az iskolai versenyek közepette is lehet derűset, szépet alkotni. A műsort a táncelőadások foglalták keretbe. Nyitótáncként a palotást láthatta a közönség, a záróakkordot pedig a Suhanc Néptánccsoport előadása biztosította, megalapozva a báli hangulatot.

Az élőzenés összejövetel fergeteges bulival folytatódott, s közben a vállalkozó kedvű anyukák és nagymamák „batyus” süti-versenyen is részt vehettek. A legfinomabb sütemény alkotója, Kozma Orsolya a Süti-királynő címet kapta. A tombolasorsoláson értékes ajándékokkal gazdagodhattak a szerencsés nyertesek.

A szervezést iskolánk magyar tantestületének segítségével bonyolítottuk, de nem sikerülhetett volna mindez a lelkes szülők, a bőkezű támogatók pozitív hozzáállása nélkül. Ezúton is köszönjük mindenkinek az anyagi támogatást, a biztató, lelkesítő szavakat és nem utolsósorban megtisztelő jelenlétüket. Bízunk benne, hogy az egyesület által kitűzött nemes céloknak sikeres megvalósítói lehetünk.

Benk Ilona


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Romániában tavaly több menedékkérelmet ...
Európai és kínai együttműködéssel ...
Izgalmas előadások és művészeti ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Nehéz lesz orvosként dolgozni műszaki ...
  • Látszólag
  • Egyetemi házasság
  • Nem hiába
  • Killyéni-emlékverseny: nagy harc ...