Példás pedagógusi összefogással szerveztek farsangot Bánffyhunyadon
Vissza

Példás pedagógusi összefogással szerveztek farsangot Bánffyhunyadon

Első alkalommal szervezte meg Jótékonysági Farsangi Bálját a bánffyhunyadi Kalotaszeg Ifjúságáért Egyesület az elmúlt hétvégén. Az egyéves születésnapját ünneplő egyesületet a Bánffyhunyadi Vlegyásza Szakképző Líceum magyar tantestülete álmodta meg és hozta létre, azzal a céllal, hogy támogassa azokat a diákprogramokat, amelyben iskolánk tanulói részt vesznek vagy részt vállalnak. Az eseménynek a városi Ifjúsági Ház adott otthont, amely zsúfolásig megtelt szülőkkel, nagyszülőkkel, vendégekkel. Rendezvényünket megtisztelték jelenlétükkel a városi vezetőség és a kultúráért felelős bizottság tagjai is. Tanítóink, tanáraink példás összefogással igyekeztek emlékezetessé tenni az estét.

Köszöntő beszédében Kis Magdolna iskolánk aligazgatója, aki az egyesület elnöke is egyben, hangsúlyozta: ahogyan azt a neve is jelzi, a rendezvényt jótékonysági céllal szerveztük meg, bevételét teljes egészében diákjainkra, az iskola pedagógiai programjának megvalósítására fordítjuk.

Az ünnepi hangulatot a diákok műsora alapozta meg. Változatos előadásaikkal, farsangi alakoskodást idéző jeleneteikkel határtalan jókedvet varázsoltak a terembe. Mindegyik osztály, az előkészítősöktől a 8. osztályos tanulókig, részt vállalt a produkcióban. Kitartó munkájukkal bebizonyították, hogy ebben a rohanó világban is le lehet lassítani néhány pillanatra, az iskolai versenyek közepette is lehet derűset, szépet alkotni. A műsort a táncelőadások foglalták keretbe. Nyitótáncként a palotást láthatta a közönség, a záróakkordot pedig a Suhanc Néptánccsoport előadása biztosította, megalapozva a báli hangulatot.

Az élőzenés összejövetel fergeteges bulival folytatódott, s közben a vállalkozó kedvű anyukák és nagymamák „batyus” süti-versenyen is részt vehettek. A legfinomabb sütemény alkotója, Kozma Orsolya a Süti-királynő címet kapta. A tombolasorsoláson értékes ajándékokkal gazdagodhattak a szerencsés nyertesek.

A szervezést iskolánk magyar tantestületének segítségével bonyolítottuk, de nem sikerülhetett volna mindez a lelkes szülők, a bőkezű támogatók pozitív hozzáállása nélkül. Ezúton is köszönjük mindenkinek az anyagi támogatást, a biztató, lelkesítő szavakat és nem utolsósorban megtisztelő jelenlétüket. Bízunk benne, hogy az egyesület által kitűzött nemes céloknak sikeres megvalósítói lehetünk.

Benk Ilona


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Semjén: a nemzetpolitika nagy sikere a ...
Kigyulladt, de biztonságosan landolt a ...
Drónnal csempésztek cigarettát ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ