PayU: idén a romániai e-kereskedelem meghaladja a 4,5 milliárd eurót
Vissza

PayU: idén a romániai e-kereskedelem meghaladja a 4,5 milliárd eurót

A PayU előrejelzése szerint idén a romániai e-kereskedelem meghaladja a 4,5 milliárd eurót, a növekedési trend pedig az elkövetkező években is folytatódik olyan körülmények között, hogy egyre bővül a határokon átnyúló online kereskedelem.

„A romániai kereskedőknek naprakészeknek kell lenniük az új trendekkel, a határokon átnyúló online kereskedelem pedig az egyik legfontosabb ezek közül. A mi tapasztalatunk szerint ez az a mód, amivel akár 50 százalékkal is növelni tudják eladásaikat, és érdemes számolni a legnagyobb gyarapodást regisztráló feltörekvő piacokkal” – tanácsolja Marius Costin, a PayU Románia vezetője.

Az online fizetési szolgáltatásokat nyújtó platform becslései szerint amúgy néhány éven belül a határokon átnyúló online kereskedelem képezi majd az internetes értékesítések harmadát. A 2018-as évre vonatkozó online vásárlási barométer szerint tavaly például minden tíz online vásárló közül hat vette meg más országból a kiválasztott terméket, és 76 százalék azt mondja, jó tapasztalat volt. A kereskedők kihasználják ezt a hullámot.

Egy nemrég nyilvánosságra hozott felmérés is azt mutatja, hogy a cégek 66 százalékának áll szándékában új piacokat meghódítani.

„Az e-kereskedelem nagy szereplői máris nemzetközi terjeszkedésbe kezdtek, a romániai piacon is, és a helyi cégek erős versenytársaivá válnak. Csak a trend folytatódására tudunk számítani, főként olyan körülmények között, hogy az új szabályokkal eltörölték az online térben alkalmazott, indokolatlan geokódolást. Azok a romániai webáruházak, amelyek már külföldre is kiterjesztették vállalkozásukat, nagyon jó eredményeket értek el” – fogalmazott Marius Costin.

Egy másik fontos trend, hogy a vevők a vásárlási tapasztalataik alapján kezdik megkülönböztetni a cégeket, az Accenture jelentésben közzétett, legfrissebb adatok szerint a brandet váltó fogyasztók 41 százaléka a személyre szabott ajánlat hiánya miatt tette ezt, 50 százalék pedig azt mondja, hogy negatív vásárlási tapasztalat miatt döntött a váltás mellett.


EZ ÉRDEKELHETI
GAZDASÁG ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Negyedszázada pezsgő kulturális élet ...
Közvitán a dadus-pótlék
Csökkent a hazatérni akaró román ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ