Parkolóházat épít a Házsongárdi temetőnél a református egyház
Vissza

Parkolóházat épít a Házsongárdi temetőnél a református egyház

Hátszintes, parkolóház funkcióval is ellátott ingatlan építését engedélyezte Kolozsvár önkormányzata a Házsongárdi temető bejárata mellett, a Petőfi (Avram Iancu) utca 22-24. Szám alatt. A befektetést a Református Egyház Nyugdíjintézet valósítja meg a Dico&Ţigănaş tervezőcég tervei alapján.

A tervek szerint a több mint 2000 négyzetméteres területre épülő ingatlan két alagsori szinttel, és öt föld feletti szinttel rendelkezik majd, a parkolási lehetőség mellett egyéb funkciói is lesznek: például irodák és egyéb, szolgáltatások számára kialakított terek is helyet kapnak benne.

„Ez egy nagyon fontos projekt, amely számos előnnyel jár a város számára, például megoldja mindazoknak a problémáját, akik autóval szeretnének a házsongárdi temetőbe látogatni  – mondta Nistor Dániel RMDSZ-es helyi tanácsos. Az építőmérnök azt is elmondta, a Farkas utca egy részének gyalogos övezetté történő átalakításával parkolóhelyek fognak megszűnni, ezek pótlására is megoldást jelent a parkolóház. Külön kiemelte a Református Egyház felelősségteljes hozzáállását, mint mondta, egy irodaház, akár szálloda építése a jelenlegi gazdasági mutatók alapján kecsegtetőbb befektetés lett volna. A parkolóház viszont egy olyan beruházás, amelyből a befektető és a közösség egyaránt nyer, hiszen a helyi igényekhez igazodik, tökéletesen illeszkedik a környezetébe, és a város mobilitási tervét követi, mindezt úgy, hogy a tetőterasz egy jelentős részét zöldövezet fogja képezni.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Úzvölgyi katonatemető - Csíkszeredában ...
„ Együtt vagyunk, boldogok vagyunk!” - ...
Szecessziós sétára hív a Korzo Egyesület

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Évet zártak Kalotaszeg táncosai
  • Ellehetetlenítik a kolozsvári repteret?
  • „Egymás nélkül sötétben vagyunk…”
  • Nézőpontok
  • Maradt a sötétség