Papp Sándor Zsigmond kapta a Békés Pál-díjat
Vissza

Papp Sándor Zsigmond kapta a Békés Pál-díjat

Papp Sándor Zsigmond kapta az idei Békés Pál-díjat. A díjról a Békés Pál Civil Társaság szakmai kuratóriuma – Závada Pál író, Merényi Ágnes szerkesztő és Reményi József Tamás irodalomtörténész – döntött.

A 2013 januárjában megalakult Békés Pál Civil Társaság úgy határozott, hogy az író végakaratához híven díjat alapít, azt róla nevezi el, és évenként ítéli oda. 

A díjat a névadó 62. születésnapján, március 27-én adták át a Petőfi Irodalmi Múzeumban. A 100.000 Ft-os jutalmat olyan szerző kaphatja meg, aki a megelőző időszakban különösen értékes prózai művel hívta fel magára a figyelmet.

Papp Sándor Zsigmond 1972-ben Radócon született, középiskoláit Szatmáron, a Kölcsey Ferenc Líceumban végezte (1991), majd a nagyváradi Ady Endre Sajtókollégiumban szerzett diplomát (1995). A Babes-Bolyai Egyetemen filozófia szakot végzett. Munkatársa volt az Erdélyi Naplónak, majd a Krónika című napilapnak, Magyarországra való áttelepülése után pedig a Népszabadságnak. Novelláskötetei először Marosvásárhelyen, majd Pécsett jelentek meg. A budapesti Libri adta ki 2011-ben Semmi kis életek című regényét, ezt követte 2014-ben A Jóisten megvakul című kitűnő novelláskötete.  Néhány hete jelent meg a Jelenkor Kiadónál a Gyűlölet című regénye.

(Borítókép: Díjátadó – balról jobbra: Reményi József Tamás, Závada Pál, Papp Sándor Zsigmond, és Merényi Ágnes. Fotó forrása: Jelenkor Kiadó facebook oldala)

 


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Nyári túrákon: Árnyas erdők, kék tó és ...
Csalogató a Szászsebes melletti ...
Októberi bakancslista Mátyás- és ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ