Pályázhatnak a fiatal rendezők
Vissza

Pályázhatnak a fiatal rendezők

Fiatal rendezők részére hirdetett pályázatot a Kolozsvári Állami Magyar Színház. A részletes előadásterveket június végéig várják, olvasható az intézmány közleményében.

A pályázat által a színház lehetőséget kíván biztosítani a pályájuk kezdetén álló fiatal alkotóknak arra, hogy a társulattal, professzionális keretek között hozzanak létre előadásokat. 

Mint írják, a pályázat lehetőséget teremt a majdani nyerteseknek, hogy friss, eredeti, korszerű, a társulat és repertoár szempontjából releváns alkotásokkal járuljanak hozzá a színház művészeti célkitűzéseinek megvalósításához.

A pályázatra 35 év alatti, rendező szakot végzett vagy éppen rendező szakon mesteri képzésen részt vevő, Romániában élő rendezők jelentkezhetnek egy legfeljebb tíz oldalas, részletes előadástervvel. Műfaji és tematikai megkötés nincs. 

A benyújtott pályázatokat a színház vezetőiből és felkért szakemberekből álló zsűri értékeli. A legjobbnak ítélt három projektet a következő két-három évadban a Kolozsvári Állami Magyar Színház megvalósítja. A pályázatokat június 30-ig várják, az eredményhirdetést szeptember 15-re ígéri a színház. 
 


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Még nincs hivatalos tájékoztatás Avicii ...
Donald Trump "remek hírként" ...
MOGYE - Potápi: gondolkodni kell azon, ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ