Pályázati felhívás könyvkiadásra
Vissza

Pályázati felhívás könyvkiadásra

A Scientia Kiadó, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem kiadója nyílt pályázatot hirdet erdélyi vonatkozású tudomány-, művészet-, irodalom- vagy technikatörténeti tárgyú könyvek megjelentetésére. Olyan kéziratok beérkezését várják, amelyek bármelyik fent említett terület fontos személyiségéről, erdélyi vonatkozású tudomány-, művészet-, irodalom- vagy technikatörténeti sajátosságokról, érdekességekről szólnak, s amelyek ezeket a területeket, valamint Erdélyt egyaránt népszerűsítik.

Pályázni magyar nyelvű, tudományos igénnyel megírt, kész kézirattal lehet. A pályázatra benyújtott kézirat terjedelme (mellékletekkel, ábrákkal, bibliográfiával stb. együtt) nem haladhatja meg a 250 oldalt (500 ezer leütés szóközökkel).

Pályázatot bárki benyújthat, a pályázók köre nem korlátozódik erdélyi szerzőkre. 

A pályázati csomagnak tartalmaznia kell a következőket: kitöltött pályázati űrlap; a könyv kézirata elektronikusan (.doc, .docx, .rtf vagy .pdf formátumban); a szakterület egy elismert személyiségének az ajánlása; rövid szakmai önéletrajz és publikációs lista (több szerző esetén minden szerzőnek külön-külön) esetleg intézményi/szakmai oldal, honlap címe; aláírt nyilatkozat a szerző(k) részéről, amelyben kijelenti(k), hogy a kézirat saját munka/kutatás eredménye, még nem jelent meg semmilyen más hazai vagy külföldi kiadónál, és nem áll sem részben, sem pedig egészben publikálás alatt.

A pályázati csomagot elektronikusan kell beküldeni a scientia@kpi.sapientia.ro címre legkésőbb 2018. szeptember 30-ig. A beérkezett pályázatokat a Kiadói Tanács bírálja el. Elbírálási szempontok: tudományos igényesség, eredetiség, újszerűség, a kiadvány stílusa és nyelvezete, a könyv megjelentésére vonatkozó szakmai ajánlás. A Kiadói Tanács a beérkezett kéziratok kiadására vonatkozó döntését legkésőbb 2018. október 31-ig meghozza. A döntésről a kiadó minden pályázót írásban értesít. Sikeres pályázat esetén a kiadó a kéziratot saját költségén megjelenteti, az érvényben lévő publikálási szabályzata szerint. A szerző(k) a kiadónak átadott kéziratokért nem részesülnek díjazásban. A kiadó szerződést köt a szerzővel/szerzőkkel, amelyben rögzíti a kiadás feltételeit, a felek jogait és kötelezettségeit, a kiadási folyamat időbeni ütemezését, a kiadvány példányszámát (ezen belül a szerzőnek járó tiszteletpéldányok számát), valamint a terjesztésre vonatkozó kitételeket.

További információkért érdeklődni lehet e-mailen a scientia@kpi.sapientia.ro címen vagy telefonon a 00-40-364-401454-es számon.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Megviseli az albérletpiacot az ...
Simona Halep római diadala
Pármai Filmzenei Fesztivál: legjobb ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ