Palermói tenisztorna: pozitív koronavírusteszt, Jani veresége és román győzelmek
Vissza

Palermói tenisztorna: pozitív koronavírusteszt, Jani veresége és román győzelmek

Jani Réka-Luca vereséget szenvedett első meccsén, így nem folytathatja szereplését a palermói női tenisztornán, amelyen a szombati rajtot közvetlenül megelőzően egy játékos koronavírustesztje pozitív lett.

Az érintett, akit nem neveztek meg, tünetmentes, de visszaléptették és elkülönítették, a női viadalokat szervező WTA pedig közölte, hogy azokon, akik a játékossal érintkezhettek, újabb teszteket végeztek el. A WTA azt is bejelentette, hogy a tornát az eredeti tervek szerint megrendezik, és Jani Réka-Luca már le is játszotta a maga meccsét.

A 29 éves magyar játékos, aki 198. a WTA világranglistáján, két sima szettben maradt alul a 23 esztendős, a nemzetközi rangsorban 172. argentin Nadia Podoroskával szemben a selejtező szombati nyitófordulójában. A torna honlapja szerint mérkőzésük 76 percig tartott. Jani 645 eurót és egyetlen világranglistapontot kap a részvételért.

A szicíliai verseny öt hónap után az első profi viadal a sportágban, legutóbb március elején rendeztek WTA- vagy ATP-tornát.

A világranglistán második Simona Halep és a lett Jelena Osztyapenko lemondta a részvételt, így a legnagyobb névnek a tavalyi Roland Garroson döntős cseh Marketa Vondrousova, a világranglistán 15., a vetélkedőn első kiemelt horvát Petra Martics és a 20. helyezett görög Maria Szakkari számít a mezőnyben.

A 163 103 euró összdíjazású torna főtábláján alanyi jogon résztvevő három román teniszező, Sorana Cârstea, Irina-Camelia Begu és Patricia Maria Ţig. Cârstea első ellenfele a szabadkártyás olasz Sara Errani, Begu a német Laura Siegemund ellen kezd, míg Ţig a negyedik kiemelt észt Anett Kontaveit ellen lép pályára.

Két román teniszező a selejtezőben érdekelt, és sikerrel vette az első akadályt szombaton. Elena-Gabriela Ruse az olasz Dalila Spiterit győzte le egy szoros és egy sima szettben, míg Laura-Ioana Paar (lánynevén Andrei) a holland Bibiane Schoofsot gyűrte le három játszmában. Ruse és Paar eddigi jutalma 758 euró és 10 WTA-pont, előbbi a szlovén Kaja Juvan, utóbbi a spanyol Aliona Bolsova ellen játszik a második fordulóban, a főtáblára jutáshoz három győzelem kell.

Eredmények, selejtező, 1. forduló: Podoroska (argentin)–Jani 6:3, 6:1; Ruse–Spiteri (olasz) 7:5, 6:2; Paar–Schoofs (holland) 6:2, 1:6, 6:2.

Párosban Jani Elena Bogdan oldalán szerepel, rajtuk kívül még további hat román teniszező érdekelt a vetélkedőn.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Vasárnap éjfélig interneten vetít ...
Törölték a stockholmi Nobel-díjátadót
Koronavírus az Apáczaiban – ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ