Óvintézkedések mellett megtartják a Bánffy teljesítménytúrákat!
Vissza

Óvintézkedések mellett megtartják a Bánffy teljesítménytúrákat!

Családbarát gyalogos és kerékpáros túraváltozatokkal is készül az idei Bánffy Miklós Emlék- és Teljesítménytúrákra az EKE – Kolozsvár 1891, hogy kicsiktől nagyokig minden érdeklődő kiválaszthassa a számára legmegfelelőbb próbatételt. Az önkormányzat nyitottságának és segítségének köszönhetően az esemény epicentruma idén is Kalotaszentkirály-Zentelke lesz, így minden előre regisztrált résztvevőnek itt kell bejelentkeznie és átvennie indítócsomagját. Az EKE tájékoztatója következik.

Megjelent a Szabadság turistamelléklete, az Erdély legfrissebb számában.

A korlátozások lazításának köszönhetően úgy döntöttünk, hogy speciális körülmények között megszervezzük a június 27-re meghirdetett Bánffy Miklós Emlék- és Teljesítménytúrákat. Ehhez viszont nagy szükségünk lesz a túrázók közreműködésére és felelősségtudatos viselkedésére is. Éppen ezért mindenkit megkérünk, hogy figyelmesen olvassa el a honlapon található Túraszabályzat és Fontos információk menüpont tartalmát a későbbi félreértések elkerülése érdekében, különös hangsúlyt fektetve a Járványügyi szabályok és ajánlások fejezetre.

A különleges helyzetre való tekintettel létszámkorlátot vezettünk be, ezért maximum 250 előre bejelentkezett és befizetett résztvevőt tudunk fogadni. A helyszíni regisztráció lehetőségét nem tudjuk felajánlani. Habár egyes túraváltozatok kiindulópontja nem Kalotaszentkirály-Zentelkén lesz, mégis mindenkinek itt kell bejelentkeznie, hogy átvehesse indítócsomagját.

Bővített kínálat, új túraútvonalak

Idén a kerékpárosok és a gyalogosok számára is készültünk újdonságokkal, bővítettük túrakínálatunkat, hogy gyerekektől felnőttekig mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb változatot.

A Gy22 és Gy35 mellett egy rövidebb körtúrát is kínálunk kisgyerekes családok, idősebb túrázók számára (Gyalogos Kőhegy A/B/C), három különböző alternatív útvonallal, amelyek közül majd a helyszínen választhatnak a résztvevők. A Gy35 ezentúl Gy35A/B név alatt fut, ami azt jelenti, hogy a székelyjói ellenőrzőpont után a túrázók választhatnak az A és B útvonalak közül.

A kerékpáros repertoár is bővült egy 15 km-es és egy 37 km-es túrával, amely bárki számára könnyen teljesíthető. Emellett a hosszú túraváltozatok (K60/70, K85/95) esetén is behoztunk néhány újítást, így Székelyjón mindenki eldöntheti, hogy melyik útvonalon fejezi be a túrát.

A túrák nyomvonala letölthető a honlapról, de térképekkel is készülünk a résztvevők számára, amit az indítócsomagban fognak megkapni. A könnyebb tájékozódás érdekében mutatjuk a különböző túraváltozatok útvonalát.

A Gyalogos Kőhegy A/B/C útvonala vázlatosan:
Kalotaszentkirály-Zentelke, lakodalmasterem (BEJELENTKEZÉS) – Kőhegy tava (1. EP; A, B) – Hármas kőszikla-csúcs (2. EP) – Tomordok-csúcs (3. EP; B, C) – Kalotaszentkirály-Zentelke, lakodalmasterem (CÉL).

A Gyalogos 22 útvonala vázlatosan:
Kalotaszentkirály-Zentelke, lakodalmasterem (BEJELENTKEZÉS) – Stanciu-tisztás (RAJT) – Rekiceli (Menyasszony fátyla)-vízesés (1. EP) – Fehér-kövek (2. EP) – Vlegyásza menedékház (3. EP) – Havasrogoz (Rogojel), mamutfenyő (4. EP) – Székelyjó (Săcuieu) (CÉL).

A Gyalogos 35A útvonala vázlatosan:
Kalotaszentkirály-Zentelke, lakodalmasterem (BEJELENTKEZÉS) – Stanciu-tisztás (RAJT) – Rekiceli (Menyasszony fátyla)-vízesés (1. EP) – Fehér-kövek (2. EP) – Vlegyásza menedékház (3. EP) – Havasrogoz (Rogojel), mamutfenyő (4. EP) – Székelyjó (Săcuieu) (5. EP) – Kőhegy tava (7. EP) – Kalotaszentkirály-Zentelke (CÉL).

A Gyalogos 35B útvonala vázlatosan:
Kalotaszentkirály-Zentelke, lakodalmasterem (BEJELENTKEZÉS) – Stanciu-tisztás (RAJT) – Rekiceli (Menyasszony fátyla)-vízesés (1. EP) – Fehér-kövek (2. EP) – Vlegyásza menedékház (3. EP) – Havasrogoz (Rogojel), mamutfenyő (4. EP) – Székelyjó (Săcuieu) (5. EP) – Hármas kőszikla-csúcs (6. EP) – Kőhegy tava (7. EP) – Kalotaszentkirály-Zentelke (CÉL).

A Bánffy K15 kerékpártúra útvonala vázlatosan:
Kalotaszentkirály-Zentelke, lakodalmasterem (RAJT) – Kőhegy tava (1. EP) – Magyarókereke (Alunișu) – Kalotaszentkirály-Zentelke, lakodalmasterem (CÉL).

A Bánffy K37 kerékpártúra útvonala vázlatosan:
Kalotaszentkirály-Zentelke, lakodalmasterem (RAJT) – Kőhegy tava (1. EP) – Székelyjó (Săcuieu) (2. EP) – Sebesvár (Bologa) (3. EP) – Marótlaka (Morlaca) – Malomszeg (Brăișoru) – Kalotaszentkirály-Zentelke, lakodalmasterem (CÉL).

A Bánffy K60/70 kerékpártúra útvonala vázlatosan:
Kalotaszentkirály-Zentelke, lakodalmasterem (RAJT) – Nagykalota (Călata) – Meregyó (Mărgău) – Szkrind (Scrind-Frăsinet) – Havasrekettye (Răchițele) (4. EP) – Rekiceli (Menyasszony fátyla)-vízesés (5. EP) – Havasrekettye – Székelyjó (Săcuieu) (6. EP)
     Bánffy K60: Székelyjó (Săcuieu) (6. EP) – Kőhegy tava (7. EP) – Kalotaszentkirály-Zentelke, lakodalmasterem (CÉL).
     Bánffy K70: Székelyjó (Săcuieu) (6. EP) – Sebesvár (Bologa) (7a. EP) – Kalotaszentkirály-Zentelke, lakodalmasterem (CÉL).

A Bánffy K85/95 kerékpártúra útvonala vázlatosan:
Kalotaszentkirály-Zentelke, lakodalmasterem (RAJT) – Magyarvalkó (Văleni) – Magyargyerőmonostor (Mănăstireni) (1. EP) – Jósikafalva (Beliș) (2. EP) – Kerekhegy (Dealu Botii) (3. EP) – Havasrekettye (Răchițele) (4. EP) – Rekiceli (Menyasszony fátyla)-vízesés (5. EP) – Havasrekettye – Székelyjó (Săcuieu) (6. EP)
     Bánffy K85: Székelyjó (Săcuieu) (6. EP) – Kőhegy tava (7. EP) – Kalotaszentkirály-Zentelke, lakodalmasterem (CÉL).
     Bánffy K95: Székelyjó (Săcuieu) (6. EP) – Sebesvár (Bologa) (7a. EP) – Kalotaszentkirály-Zentelke, lakodalmasterem (CÉL).

Utazási lehetőségek

Az utazást Kalotaszentkirályra (Gy22, Gy35A/B, Gyalogos Kőhegy A/B/C), a RAJThoz Havasrekettyére (Gy22, Gy35), Kalotaszentkirályról a túra kiindulópontjáig (Gyalogos Kőhegy A/B/C), Székelyjóról Kalotaszentkirályra (Gy22), valamint Kalotaszentkirályról vissza Kolozsvárra a szervezők biztosítják mikrobuszokkal vagy autóbuszokkal. Fontos, hogy regisztráció során mindenki a megfelelő utazási lehetőséget jelölje be.

A K60/70 és K85/95 túraváltozatok esetén a szervezők NEM biztosítják a résztvevők RAJThoz való szállítását, csupán a kerékpárok szállítását azok számára, akik vonattal utaznak, és erre igényt tartanak. A kamion 6:45 órakor fog beállni a Dedeman előtti parkolóba, 7:15-kor elindul, és 8:30 körül megérkezik a bánffyhunyadi vonatállomásra. Aki igényli kerékpárjának szállítását, az legkésőbb 7 óráig érkezzen meg a kamionhoz.

Bánffyhunyadtól a RAJThoz Kalotaszentkirály-Zentelkére mindenkinek a saját kerékpárján kell eljutnia.

A K15 és K37 túraváltozatok esetén a szervezők egyaránt biztosítják a résztvevők és kerékpárjaik szállítását a RAJThoz Kalotaszentkirályra. A járművek 9 órakor fognak indulni a volt Flip üzlettől (buszmegálló, Mihai Viteazul (volt Széchenyi) tér 9A sz.).

Kalotaszentkirályról vissza Kolozsvárra minden túraváltozat esetén biztosítjuk a résztvevők és kerékpárjaik szállítását egyaránt. A szállító járművek várhatóan 18 és 21 órakor fognak indulni a lakodalmasteremtől.

Minden egyéb szükséges információ megtalálható a túrák honlapján.

Benevezni lehetséges online a Regisztráció 2020 menüpont alatt, kiválasztva a megfelelő túraváltozatot, vagy személyesen az ügyfélszolgálati irodánkban hétköznaponként 10 és 16 óra között. Jelentkezési határidő: 2020. június 22., déli 12 óra. Fizetési határidő: 2020. június 22., 18 óra. Amennyiben a jelentkezők létszáma hamarabb eléri a 250-es korlátot, a regisztrációt 22-e előtt lezárjuk.

Járványügyi szabályok és ajánlások a túra során

  • Teljesítménytúránkon csak az a túrázó vehet részt, aki a rendezvény előtti 14 napban NEM lépett kapcsolatba olyan személlyel, akinél fennállt az új koronavírussal való fertőzés gyanúja vagy beigazolódott a fertőzése, valamint NINCS semmilyen fertőző légúti betegségre utaló tünete (pl. láz, köhögés, akut légzési nehézség stb.).
  • A többi résztvevő védelmének érdekében a szervezők fenntartják a jogot, hogy a bejelentkezésnél/rajtnál megmérjék a túrázók testhőmérsékletét, és indokolt esetben megtiltsák a túrán való részvételt.
  • Zárt helyiségekben (lakodalmasterem, busz stb.) kötelező a védőmaszk viselete és fontos az érintkezés kerülése.
  • A bejelentkezésnél/rajtnál, ellenőrzőpontoknál, étkezésnél és a túra során kötelező a hatályos törvény által előírt távolság betartása. Fontos, hogy a résztvevők a túraútvonalon kisebb, legtöbb hatfős csoportokban haladjanak.
  • A fizikai érintkezés elkerülése érdekében a pontbírók csupán a saját listájukra fogják beírni az indulási/áthaladási/érkezési időpontot, a matricát a túrázóknak kell beragasztaniuk az igazolólapjukra és beírniuk az idejüket. Továbbá az energiaellátó pontoknál a résztvevők nem nyúlhatnak be a tárolódobozokba, hanem a pontbíró fogja nekik átnyújtani kérésre a becsomagolt energiapótlókat.
  • Az ellenőrzőpontokat fertőtlenítőszerekkel látjuk el a résztvevők és szervezők biztonsága érdekében, ugyanakkor mindenkinek javasoljuk, hogy saját fertőtlenítőszert is hozzon magával. Ugyancsak ajánlott saját golyóstoll használata a nyilatkozat aláírásánál és az igazolólapok kitöltésénél.

 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Választás: felügyeli a ...
Választás: a koronavírussal fertőzöttek ...
Másodfokú viharriasztás harminc megyében

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ