Ötletbörze a Farkas utca újraélesztésére
Vissza

Ötletbörze a Farkas utca újraélesztésére

A Kolozsvári Polgármesteri Hivatal a sétatéri kaszinóban létesített Lakossági Innovációs- és Ötletközpontban szervez holnap 17 órakor közvitát a Farkas utca újjáélesztése tematikával, ahol minden érdeklődő kifejtheti erre vonatkozó urbanisztikai elképzeléseit. A Romániai Építész Kamarával közös együttműködés értelmében, a nyilvános konzultációkat követően ötletversenyt hirdetnek a körvonalazódott projekt kivietelezésére.

A Lakossági Innovációs- és Ötletközpont a helyi hatóságok képviselőinek, a város lakóinak, gazdasági szakértőinek és az egyetemi szféra képvieslőinek találkozó helye, ahol szót ejthetnek a szükséges átalakításokról és a felgyorsult fejlődési ritmus által eredményezett kihívásokról. Ugyanakkor a központ teret biztosít a párbeszédre, kutatásra és népszerűsítésre, akárcsak a különböző szakterületek szakértőinek vitájára, bármelyik lakos véleménynyílvánítására.  

A polgármesteri hivatal által létrehozott ötletközpont kezeli a közösség kísérleti projektjeinek elemzési és fejlesztési folyamatait, és kapcsolatot teremt az önkormányzat osztályai között, ugyanakkor beazonosítja és felhasználja a kolozsvári közösség erőforrásait a különböző közvitára bocsátott témákban. További tájékoztatásért, de javaslatok és ötletek továbbítása miatt a imaginatiecivica@primariaclujnapoca.ro emailcímre várják a leveleket, de kapcsolatba lehet lépni a központ munkatársaival a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal facebook oldalán is.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Európai Filmdíjak – A kedvenc a ...
Acapulco, a kövek városa
Iskola a tengeren túl

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ