Öt arany, összesen tíz érem Racicében
Kajak-kenu világbajnokság
Kajak-kenu világbajnokság
Vissza

Öt arany, összesen tíz érem Racicében

A magyar válogatott tíz dobogós helyezéssel, 5 arany-, 3 ezüst- és 2 bronzéremmel zárta a csehországi Racicében vasárnap befejeződött kajak-kenu világbajnokságot.

Szombaton két első és egy második hely volt a mérleg, mindhárom érmet kajakpárosok szerezték. A Balaska Márk, Birkás Balázs duó 200 méteren, a Farkasdi Ramóna, Medveczky Erika kettős pedig 1000 méteren aratott nagyszerű győzelmet. Nádas Bence és Tótka Sándor másodikként ért célba 500 méteren.

Vasárnap délelőtt hat érmet, két-két aranyat, ezüstöt és bronzot gyűjtöttek a magyarok. A Hagymási Réka, Szabó Ágnes kajakkettes nagy és egyben kellemes meglepetésre lett első 200 méteren, míg Takács Tamara, Medveczky Erika, Fazekas-Zur Krisztina és Vad Ninetta favoritként nyert K-4 500-on. Másodikként zárt, egyformán nagy verseny után az 1000 méteres férfi kajaknégyes – Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Ceiner Benjámin és Pauman Dániel –, valamint Horváth Bence K-1 200-on, bronzot pedig két kenus egység szerzett: Devecseriné Takács Kincső 200 méter egyesben, míg a Hajdu Jonatán, Fekete Ádám duó 200 méter párosban.

A záró 5000 méteres döntők egy magyar aranyat hoztak a kajakos Bodonyi Dóra révén, aki az Eb után a vb-t is megnyerte a leghosszabb távon.

A paraversenyekben két második helyet gyűjtöttek a magyarok a paralimpiai ezüstérmes Suba Róbertnek köszönhetően.

Román részről egyetlen érem a termés; a tavalyi doppingbotrány után „újjáépülő” sportág számára Victor Mihalachi és Leonid Carp C-2 500-on ért el dobogós helyezést, méghozzá ezüstérmest.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Vincze Loránt: Románia kettős mércét ...
Gergely Balázs: legszebb álmainkon is ...
Kovács Arnold: a Szent ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ