Összehívná a Legfelsőbb Védelmi Tanácsot a kormány
Vissza

Összehívná a Legfelsőbb Védelmi Tanácsot a kormány

Sürgősségi eljárással a kéri az államfőtől a Legfelsőbb Védelmi Tanács (CSAT) ülésének összehívását a kormány, a nemzetbiztonsági intézmények költségvetésének módosításai miatt.

A költségvetés-kiigazítások tárgyai között szerepel az adók kifizetése, a bérek fedezése, a szociális ellátással kapcsolatos költségek, az Európai Uniónak nyújtott hozzájárulás, illetve az afrikai sertéspestis elleni intézkedések költségeinek fedezése – derül ki a kormány közleményéből.

Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke bejelentette: már eljutott az államelnöki hivatalba a CSAT összehívásáról szóló levél.

„Johannis nem enged semmit csinálni anélkül, hogy akadékoskodna. Most a költségvetés-kiigazítást is blokkolni akarja? Miért? Hogy egyesek továbbra is költhessék azt a pénzt, amit nem költöttek még el. A levél ezekben a pillanatokban már eljutott a Cotroceni-palotába. A tagok egyharmada aláírta a CSAT összehívását. Nem hinném, hogy erre az eljárásra még szükség van. A CSAT által jóváhagyott kiigazítás, a minisztériumok döntések, minden át kell menjen a CSAT-n. Nem mehet így tovább. Egy csomó miniszter aláírta a CSAT összehívását. Gyakorlatilag összehívták a CSAT-t” – mondta Dragnea.

A PSD elnöke hozzátette: mihamarabb várja a pénzügyminiszter jelentését az államelnöki hivatal költségvetése kapcsán.

Az államelnöki hivatal keddi közleménye szerint a költségvetés-kiigazítás által érintett, nemzetbiztonsági téren aktív intézmények a következők: a védelmi minisztérium, a belügyminisztérium, a Román Hírszerző Szolgálat (SRI), a Külföldi Hírszerző Szolgálat (SIE), az Őrző-védő Szolgálat (SPP) és a Különleges Távközlési Szolgálat (STS).


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Új buszvonalak létesítését tervezi a ...
Augusztusi bakancslista – jön a ...
Az idei első öt hónapban 5,47 millió ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ