Országszerte lehűl az idő, további viharok is lehetnek
Vissza

Országszerte lehűl az idő, további viharok is lehetnek

Szerdától az ország valamennyi vidékén egyre lennebb süllyed a hőmérők higanyszála, pénteken a csúcshőmérséklet már nem haladja meg a 20–23 Celsius-fokot – nyilatkozta Dinu Mărășoiu ügyeletes meteorológus.

„Keddhez képest csökkennek a hőmérsékleti értékek, főként a nyugati és észak-nyugati országrészben. A csúcshőmérséklet 19 és 30 Celsius-fok között alakul, a legmelegebb a Bărăganban és Dobrudzsában lesz” – részletezte a szakember.

Megjegyezte, az elmúlt időszakban mért hőmérsékleti értékek magasabbak voltak az erre az időszakra jellemzőnél.

„Dél-keleten még mindig magas marad a hőmérséklet. De ott is fokozatos csökkenésnek indul, a csúcshőmérséklet pedig nem haladja meg a 22–23 fokot, Bukarestben pedig a 20–21 fokot. Péntekre már nem lesz érvényes semmilyen meteorológiai figyelmeztetés, vagyis megszűnik a légköri instabilitás” – összegzett Dinu Mărășoiu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) tájékoztatása szerint azonban szerda délutántól péntekig még viharos időjárásra kell számítani az ország valamennyi vidékén, a lehulló csapadékmennyiség helyenként meghaladja a 20 liter/négyzetmétert, elszórtan pedig a 40 liter/négyzetmétert is. A legtöbb vidéken időnként megerősödik a szél, szélvihar is kialakul, a széllökések sebessége meghaladja az 50–60 kilométer/órát.

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Sporthírek röviden
Svájc, ahol a vonat asztalán nem borul ...
Segítsünk Gál Antóniának!

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ