Országos szinten a Babeş-Bolyai Tudományegyetem a legelső
Vissza

Országos szinten a Babeş-Bolyai Tudományegyetem a legelső

A romániai felsőoktatási intézmények közül legelső helyen szerepel a Babeș–Bolyai Tudományegyetem a Center for World University Rankings (CWUR) által 2018. május 28-án közzétett globális egyetemi rangsorban – olvasható a felsőfokú oktatási intézmény mai sajtóközleményében.

A dokumentum szerint az általános rangsorolás szerint a világ 18 ezer egyeteme közül a BBTE a 802. helyen található. A CWUR a felsőoktatási intézményeket a következő szempontok alapján vizsgálta és rangsorolta: az oktatási folyamat minősége, a végzettek munkaerőpiacon való elhelyezkedése, a kutatási tevékenység eredményei, a tudományos publikációk minősége, mennyisége és idézettsége.A globális egyetemi rangsorolást elvégző központ (CWUR) az egyetemi oktatás fontos konzultatív szervezete, amelynek rangsorai elismertek a nagyfokú objektivitásuknak, átláthatóságuknak és következetességüknek köszönhetően.„Az a tény, hogy országos szinten újra legelső egyetemként szerepelünk a rangsorban, sőt még ennél is több, hiszen a kiértékelt 18.000 felsőoktatási intézmény közül a világ első 1000 egyeteme között vagyunk, újból bizonyítja a Babeș–Bolyai Tudományegyetemen zajló oktatási és kutatási tevékenységek minőségének magas színvonalát. Íme, ezúttal is megerősítést nyert az a nagyfokú bizalom és teljesítmény, amelyet egyetemünk elért, és újból sikerült megelőznie lényegesen nagyobb költségvetésből gazdálkodó egyetemeket" – jelentette ki dr. Daniel David egyetemi tanár, a BBTE kutatásért, versenyképességért-kiválóságért és tudományos kiadványokért felelős rektorhelyettese.

A közlemény szerint ez a teljesítmény visszaigazolja a feltörekvő gazdaságú országok felsőoktatási intézményeiről összeállított Times Higher Education–New Europe kiemelkedő nemzetközi egyetemi rangsorban korábban elért eredményeket: a BBTE a felmérésben részt vevő 378 egyetem közül a 162. helyen szerepelt, illetve a Times Higher Education–New Europe rangsorban elért teljesítményt: a BBTE országos szinten legelső volt, az összehasonlításban részt vevő 53 egyetem közül pedig a 17. helyen szerepelt.

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Tojás méretű jégeső
Keresik az Aranyos folyóba ugrott férfit
Egyetlen homlokzati fal maradt a Rózsa ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Gulaş, paprikaş, ozosep
  • Maradt a sötétség
  • Je suis Noa
  • Véget érnek ma a középiskolás tanévzáró ...
  • VIDEÓRIPORT - Az amerikaiakkal karöltve ...