Országos premier: probiotikus italt fejlesztettek ki Kolozsváron
Vissza

Országos premier: probiotikus italt fejlesztettek ki Kolozsváron

A Kolozsvári Mezőgazdaság-tudományi és Állatorvosi Egyetem (USAMV) olyan új terméket dobott tegnap piacra, amely Romániában egyedülálló módon az emberi szervezetre jótékony hatást gyakorló baktériumokat tartalmazó táplálék-kiegészítő. Az ital azoknak a személyeknek ajánlott, akik hátgerinc-irritációban és emésztési bántalmakban szenvednek.

A projekt koordonátora, Dan Vodnar kutató rektorhelyettes azt nyilatkozta, hogy a By-Pro Gut elnevezésű terméket 300 milliliteres bomlékony flakonos kiszerelésben forgalmazzák, amelynek 90%-a kicsavart friss gyümölcshús, 10%-a pedig gyümölcs- és zöldséghéj. Az italt előállították cékla és fekete szőlő, valamint murok és alma ízesítésben is. A flakon csavaros tetejében található mikrokapszula tartalmazza a gondosan kiválogatott bakrtériumokat.

A terméket az utóbbi három évben fejlesztették ki egy 2015-ben elnyert 1,5 millió lejes kutatási pályázati támogatásból.

Az új italt azoknak is ajánlják, akik immunrendszerük erősítését és emésztőrendszerük bakteriális populációjának gyarapítását kívánják elérni. De különleges baktériumainak köszönhetően a gyermekek számára is előnyösnek ígérkezik.


EZ ÉRDEKELHETI
ÉLETMÓD ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Győztek a kolozsvári fiúk! Megnyerte az ...
Pedro Almodóvar legújabb filmjét ...
Kitartó havazással beköszöntött a tél ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ