Örök tél – díjazták Csányi Sándort és a producert
Vissza

Örök tél – díjazták Csányi Sándort és a producert

Talán a véletlen műve, hogy három magyar állami kitüntetés is összekapcsolható az Örök tél című 2017-es magyar történelmi filmdrámával. A férfi főszereplő Csányi Sándor, a főszereplő Irén apját alakító Gáspár Tibor és Lajos Tamás producer is díjat kapott.

A magyar nemzeti kultúra, művészi alkotómunka területén végzett kiemelkedő művészi értékteremtő munkája elismeréseként Magyarország Érdemes Művésze díjat vehetett át: Csányi Sándor és Gáspár Tibor, mindketten Jászai Mari-díjas színművészek, akik eddigi pályájuk során több tucatnyi kiváló filmes és színházi szerepet formáltak meg. Az Örök tél című film szereposztásában is megtaláljuk őket. Az alkotás különlegessége, hogy lassan három évtizeddel a rendszerváltás után ez az első játékfilm, amely hitelesen mutatja be a második világháború végén Magyarországot megszálló szovjetek által kényszermunkára hurcolt százezernyi magyar, köztük nők tömegeinek történetét.

A mozgókép területén végzett kiemelkedő alkotótevékenysége, valamint művészi teljesítménye elismeréseként Balázs Béla-díjban részesült ugyanakkor a film egyik producere, Lajos Tamás operatőr, a Service Film Positive Kft. Ügyvezetője is.

Az Örök tél című filmet február végén mutatták be a Duna Televízióban, majd közzétették a mediaklikk.hu honlapján, ahol még most is megnézhetjük.


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Győztek a kolozsvári fiúk! Megnyerte az ...
Pedro Almodóvar legújabb filmjét ...
Kitartó havazással beköszöntött a tél ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ