Online színház – itt a frissített lista
Vissza

Online színház – itt a frissített lista

Újabb színházak jelentettek be online közvetítéseket a koronavírus-járvány miatt elrendelt karantén idejére, összeállításunkban frissítjük a kínálatot, illetve emlékeztetjük olvasóinkat a korábbi bejelentésekre.

(Borítókép: Jelenet a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház Három nővér című előadásából. Fotó forrása: Figura Stúdió Színház)

A Kolozsvári Állami Magyar Színház Facebook-oldalán közölte, hogy ők is csatlakoznak az online közvetítések sorozatához, így elsőként a nemzetközi színházi világnap keretében teszik elérhetővé két előadásukat, ma, március 27-én este 8 órától Giacomo Puccini operáját, a 2007-ben bemutatott Gianni Schicchi című előadásukat Silviu Purcărete rendezésében, valamint szombaton szintén 8 órától a 2000-ben, Tompa Gábor rendezésében bemutatott Molière-darabot, A mizantrópot. Az előadások a színház Facebook-csatornáján lesznek elérhetők az említett időpontokban és az azt követő 24 órában. A továbbiakban minden héten elérhetővé tesznek két előadást – olvasható a bejegyzésben.

A nemzetközi színházi világnap alkalmából a nagyváradi Szigligeti Színház Szigligeti Társulatának művészei üzeneteket tolmácsolnak az intézmény honlapján, Facebook-, illetve Instagram-oldalán, illetve újabb előadásfelvételt láthat a közönség. Az intézmény csütörtökön közölte, hogy március 27-én Szigligeti Ede Liliomfi című vígjátékát vetítik online videótárukban.

A gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház március 27-én, 28-án, és 29-én este 7 órától elérhetővé teszi a színház YouTube-csatornáján Három nővér című előadásukat, Albu István rendezésében. 

A székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház ma este 7 órától Thornton Wilder: A mi kis városunk előadását közvetíti a színház Facebook-oldalán, egyszeri alkalommal, rendező: Vladimir Anton.

A mi kisvárosunk (Fotó: Tomcsa Sándor Színház)

Csíkszeredai Csíki Játékszín - Ma, március 27-én, este 7 órától I. L. Caragiale Megtorlás című darabját Tóth Árpád rendezésében láthatják az érdeklődők. 

Emlékeztetőül:

A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház Facebook-oldalán ma este 8 órától W. Shakespeare Hamletjét láthatják az érdeklődők Bocsárdi László rendezésében, amelynek bemutatója a 2013/2014-es évadban volt.

– Tizenöt előadását tette hozzáférhetővé március 20-tól a marosvásárhelyi Tompa Miklós Társulat a YouTube csatornáján, látható többek között a Hedda Gabler, a Hazatérés Dániába, az Egy lócsiszár virágvasárnapja stb.

– a Kolozsvári Puck Bábszínház is elérhetővé tette online előadásait, az intézmény minden héten 4 bábelőadást közvetít, magyar nyelvű előadásokat hétfőn és szerdán 12 órától lehet nézni az intézmény Facebook-oldalán, szombaton és vasárnap megismétlik.

A marosvásárhelyi Ariel Bábszínház is közölte, hogy rendszeresen elérhetővé teszi előadásait az intézmény Facbook-oldalán és Youtube-csatornáján.

Székely Csaba „Bányadarabjai” a YouTube-on

Óriási sikert arattak nemzetközi szinten is a Székely Csaba által írt Bánya-trilógia két darabjából született előadások, a Bányavirág és a Bányavakság. A Bányavirág ősbemutatója 2011-ben volt, a marosvásárhelyi Yorick Stúdió produkciójaként, Sebestyén Aba rendezésében, az előadást később repertoárjába iktatta a Marosvásárhelyi Nemzeti színház Tompa Miklós Társulata. A YouTube-csatornán látható előadás felvétele 2012 júniusában készült.

Bányavakság (Fotó: Tompa Miklós Társulat)

A Bányavakság már a Tompa Miklós Társulat produkciójaként jött létre, a bemutató 2012 szeptemberében volt, rendezője szintén Sebestyén Aba.

Az előadásokat a Tompa Miklós Társulat YouTube-csatornáján lehet megtekinteni.

 

 

 


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Milyen szabályok érvényesek a vendéglők ...
Magyar NB I., 26. forduló: Őrzi előnyét ...
Szabad vallásgyakorlat ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ