Online Fülemülék Éjszakája: virtuális madárles és komolyzene
Vissza

Online Fülemülék Éjszakája: virtuális madárles és komolyzene

A Román Ornitológiai Társaság (SOR) május 30-án nyolcadik alkalommal szervezi meg a Fülemülék Éjszakáját, ám a járvány miatt az esemény a társaság, illetve a Kolozs, Szeben és Iași megyei kirendeltségek Facebook-oldalán követhető. A Fülemülék Éjszakájának célja, hogy a zene révén még közelebb hozni az embereket a madarakhoz, a természethez.

„Még ha nem is találkozhatunk a hatóságok által elrendelt korlátozások miatt, mindannyian örülhetünk a madaraknak és a madárcsicsergésnek az online eseményen. A zenét és a madarakat kedvelőknek most virtuális madárlest szervezünk, amelyen bemutatjuk a városban élő madarakat. Madárcsicsergést hallgathatnak és kevésbé ismert információkkal gazdagodhatnak az online esemény „résztvevői”, amit komolyzenei hangverseny követ. Kilenc kolozsvári és bukaresti énekes ad elő olyan áriákat, amelyeket a madarak ihlettek. Az online esemény programját képezi egy akvarell bemutató is, amely mind a gyermekek, mind a felnőttek számára érdekes lehet” – nyilatkozta Teodora Domsa, a Fülemülék Éjszakájának koordinátora.

A Fülemülék Éjszakájának programja a következőképpen alakul: 10 órától akvarell-bemutató Ovidiu Iovanel festővel. 13 órakor a virtuális madárles, majd 19 órától a komolyzenei koncert kezdődik. A hangverseny első részében közreműködik a bukaresti Alexia Dănăcică (zongora), Valentin Simion (gordonka), akik C. Saint-Saëns, Fr. Chopin és V. Monti egy-egy művét adják elő. A második részben Gratiela Aranyosi (hegedű), Oana Badescu (fuvola), Teodora Buia (hegedű), Diószegi Benjámin (zongora), Fodor Lilla (mélyhegedű), Diana Stir (gordonka), Sonia Vulturar (hegedű) kolozsvári művészek működnek közre. Bartók-, Beethoven-, Ravel-, Saint-Saëns- és Vivaldi-művek hangzanak el az online koncerten.

Borítókép: Alex Birău


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

CityRocks flashmob Kolozsváron
Drámaian csökkent a vendégéjszakák ...
Csomagjaink

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ