Oltással védekezhetünk a negyedik hullám ellen
Vissza

Oltással védekezhetünk a negyedik hullám ellen

Újabb lazítások bevezetése várható augusztus elsejétől – jelentette be Florin Cîţu kedden. A miniszterelnök azonban leszögezte, a beltéri maszkhasználat továbbra is kötelező marad, a lazítások főleg a kültéri rendezvényekre vonatkoznak majd. Hangsúlyozta: a járvány negyedik hullámára csak egy módon lehet felkészülni, éspedig az oltással. Ugyanakkor jelezte, hogy egy harmadik adag oltás beadása körvonalazódik, várják a szakemberek álláspontját.

Dr. Valeriu Gheorghiţă, az oltáskampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) vezetője kedden közölte: a megbetegedés és az oltás révén a 19,3 millió fős lakosság 44 százalékában alakult ki immunitás a koronavírus ellen, Kolozs és Ilfov megyében, Bukarestben viszont ennél jóval nagyobb, több mint 60 százalékos ez az arány.

Romániában eddig négyen vesztették életüket a sokkal veszélyesebb és gyorsabban terjedő delta vírustörzzsel való megfertőződés miatt. Eddig 101 esetben mutatták ki ezt a variánst, közülük nyolcan be voltak oltva, haton mindkét adag vakcinát bekapták.

 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

TŰZ A TETAROM 1-NÉL, A TÖRÖKVÁGÁSNÁL
Alacsony az átoltottság, nehéz behozni ...
Kezdődhet októbertől a vakcinalottó

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • VIDEÓINTERJÚ – Tasnádi Szilárd: ...
  • Egy báró szobra
  • VIDEÓINTERJÚ – Hogyan ...
  • Több mint egy tucat település vörös ...
  • Toleranciagyakorlás