Oktatási kérdésekről tájékoztatta Navracsics Tibort az RMDSZ elnöke
Vissza

Oktatási kérdésekről tájékoztatta Navracsics Tibort az RMDSZ elnöke

A romániai magyar oktatás helyzetéről, az RMDSZ oktatási törekvéseiről tájékoztatta Navracsics Tibort, az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős biztosát Kelemen Hunor szövetségi elnök csütörtökön azon a zártkörű fórumon, amelyen Valentin Popa oktatási miniszter és a szövetség több szakpolitikusa is részt vett.

Az RMDSZ tájékoztatása szerint a szövetség európai parlamenti képviselők meghívására Marosvásárhelyre érkező biztosnak Kelemen Hunor elmondta: több éves huzavona után nagy esély mutatkozik arra, hogy kormányrendelettel hozzák létre a marosvásárhelyi római katolikus iskolát a következő hetekben. Nyitottság mutatkozik erre a kormánypártok részéről, a szövetség pedig, ahogyan eddig, mindent megtesz azért, hogy érvényt szerezzen a marosvásárhelyiek jogos követelésének, hogy már idén szeptembertől elkezdődhessen a tanítás.  

A Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem helyzetének rendezése is prioritás az RMDSZ számára – hangsúlyozta Kelemen Hunor, rámutatva: ha már az abszorpció megtörtént, minden eszközükkel azon lesznek, hogy a régóta tervezett főtanszéket immár az új egyetemen hozzák létre.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Horvát fiaskó
Hősiesség
Rókáék

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ