Okos macska a buta házban
Szilveszteri pihenő
Szilveszteri pihenő
Vissza

Okos macska a buta házban

Cili sikeres évet zárt: a cégnél elért eredményei töretlen haladást mutattak, portfóliója 82 százalékos teljesítést jelzett november végére, ami az előző évi 58 százalékhoz képest határozott fejlődést jelent. Cili nem csak szakmai téren sikeres, ebben az évben rég dédelgetett álma vált valóra: okosotthonra és egy tündéri cirmosra tett szert. A kettő nála annyiban függ össze, hogy lenyűgözte, ahogy az okosotthona létrehozója hosszan ecsetelte, milyen jó érzés lesz következő kiruccanásakor az okostelója képernyőjén végignézni az otthon maradt házi kedvencét, ahogy nem tudja szétszedni a lakást hancúrozás közben.

Cilinek természetesen elektromos autója volt, emiatt 250 kilométernél közelebbi wellnesst keresett, ahol nyugodtan és biztonsággal kapcsolódhat ki, szemmel tartva az otthoni eseményeket. Mivel ez volt az első igazi, 3 napnál többre tervezett elutazása, Cili úgy izgult, mint egy kisgyerek. Saját maga megnyugtatására elhívta Robit, a szmárthómos fiút, hogy együtt állítsanak be mindent. Kicsit tetszett neki Robi, de ezt csak az okosotthont vezérlő doboznak vallotta be: sose keverte volna az üzletet a magánéletével. Robinak azért fizetett rengeteg pénzt, hogy magánszférája tökéletes legyen.

Cirmitől hosszan búcsúzott – zavarta, hogy nem tud egy jobb nevet kitalálni a macskájának, de megnyugtatta, hogy erre a névre ritkán, de felfigyelt a cica –, feltöltötte minden kütyüjét, és maga mögött hagyta pár napra a karácsonyi kivilágításban pompázó lakását, ami a betáplálás szerint este 11-kor lekapcsol.

Ahogy a szállodába megérkezett, első dolga volt az okostévéhez csatlakoztatni az otthonát, így mindent nagy képernyőn látott: ahogy épp Cirmi felmászik a tőle karácsonyra kapott mászókára. Cili távvezérléssel kinyitja a hűtőszekrényt, ellenőrzi a készletet, majd még egyszer ellenőrzi a tűzhelyet, a kandallót, a lámpákat, a zárakat, a macska eledelét és vizét, az almot, mindent. So far so good, nyugtázza magában, majd bekapcsolja a házimozi rendszert, és elkezd nézni egy filmet.

Mindeközben Cirmi a hátrahagyott lakást módszeresen szétszedi. Egy tökéletes és hatalmas ugrással a függönykarnis tetején megcsimpaszkodik, egyenként kibontja a karikákból a függönyt, ami pont az otthont vezérlő dobozra hullik rá, eltakarva így mindent, és felfogva az érzékelőt és a hangokat.

A doboz Cili hangjára reagál csak, de Cirminek pár pofozgatással sikerül elérnie, hogy ez átállítódjon: a karácsonyi kivilágítás és az azt kísérő Mariah Carey szám 120 decibelen szól, és mint a beragadt lemez, egymás után, megállás nélkül csendül fel. A hűtőszekrény ajtaja is megállás nélkül kinyílik-becsukódik, kinyílik-becsukódik, Cirmi fetreng örömében ennek láttán addig, amíg a leolvasztási funkció a vizet elkezdi folyatni, amiben a macska csicsonkázni kezd.

A mosógép is elindul, a szárítógép készen áll, a növényöntöző rendszer bekapcsol, a pizza elkezd sülni a sütőben, az ágy lecsapódik a falról.

Cili erre a hangra felébred, a képernyő a lehullott függöny miatt homályosan mutatja az éjszaka történteket. Próbál kapcsolatba lépni a dobozzal, Robival az applikáción keresztül, de semmi nem reagál.

Cili lerohan az autóhoz, mert a rendszer sípolni kezd. Hajnalodik, megnyomja a gázpedált, senki nincs az autópályán. A rendszer tüzet jelez, pont arra érkezik meg a lakáshoz: hatalmas tűzijáték fogadja, Cirmi pedig a nyitott garázsban kergeti az egereket.

Képünk illusztráció


MÁSKÉP(P) ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

„ Együtt vagyunk, boldogok vagyunk!” - ...
Szecessziós sétára hív a Korzo Egyesület
Tizenhárom óra keresés után találtak rá ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ