Nyugtalottó: az október 27-én kibocsátott, 654 lejes nyugták a nyerők
Vissza

Nyugtalottó: az október 27-én kibocsátott, 654 lejes nyugták a nyerők

Az október 27-én kibocsátott, 654–654,99 lej értékű pénztárszalagok bizonyultak nyerőnek a nyugtalottó vasárnapi, november 19-ei sorsolásán.

Vasárnap, november 19-én újabb nyugtalottó-sorsolásra került sor, az október elseje és 31. közötti pénztárszalagok közül az október 27-én kibocsátott, 654–654,99 lej értékűek bizonyultak nyerőnek.

A havi sorsolás nyereményalapja egymillió lej, ebből legfeljebb 100 nyereményt lehet átadni.

Amennyiben több, mint száz jelentkező lesz, akkor egy második sorsolást is szerveznek.

A sorsolás eredményét közlik a pénzügyminisztérium, az Országos Adóhatóság (ANAF), illetve a lottótársaság honlapján, ott legkevesebb 30 napig elérhető lesz.

Egy nyugta akkor minősül nyertesnek, ha egyidejűleg teljesíti a törvény által előírt feltételeket – szerepelnek rajta egyebek mellett a kibocsátó pénztárgép azonosító adatai, illetve látható a kibocsátás időpontja.

Az adóhatóság területi képviseletének másolatot kell készítenie a nyugtáról, és egy egyéni számot kell ráírnia. Az átláthatóság biztosítása érdekében ezeknek a regisztrációs számoknak a listáját nyilvánosságra hozzák az ANAF és a pénzügyminisztérium honlapján.

A második sorsolás esetében ezek közül sorsolják ki a nyertes kasszaszalagokat. A húzás a lottótársaság urnáiból végzik, és utólag közlik az eredményt.

Amennyiben ugyanis a jelentkezési határidő során kevesebb, mint százan jelentkeznek be a nyereményre, akkor az egymillió lejes nyereményalap annyi felé oszlik, ahány jelentkező van. Ám ha többen jelentkeznek, akkor a második húzáson kiválasztják azt a száz nyertes nyugták, amelyek között a pénzösszeg eloszlik.

A száz nyertes szelvényt megvizsgálja az adócsalás-ellenes főigazgatóság területi képviselete is.


EZ ÉRDEKELHETI
GAZDASÁG ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Korlátozásokat vezet be Magyarország a ...
Eső után köpönyeg
Mégsem forgott veszélyben az állam ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ